VALİ ÇAKACAK; SİLİFKELİLERE SESLENDİ

VALİ ÇAKACAK; SİLİFKELİLERE SESLENDİ

VALİ ÇAKACAK; SİLİFKELİLERE SESLENDİ

 15 Temmuzdan bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm Türkiye’nin meydanlara akın ettiğini, yediden yetmişe herkesin bu meydanlarda vatanına, Milletine, demokrasisine ve Milli İradesine sahip çıktığını vurguladı.

 Vali Çakacak: “Milletimiz ne kadar asil ve büyük bir Millet olduğunu dünyaya bir kez daha kanıtladı”

 Çakacak; “Aziz Milletimizin kahraman evlatları; tankların, uçakların, helikopterlerin karşısına ellerinde Türk bayraklarıyla çıkarak, vakur ve asil duruşunu tüm dünyaya gösterdi. Her zaman olduğu gibi sağduyusunu bozmadan, darbe girişimcilerini geri püskürttü. Hiçbir ayrım ve farklılık gözetmeksizin devletinin bekası, demokrasisi ve Milli İradesi’nin devamı için bayrağını eline alarak meydanlara inen Türk Milleti, bu tavrı ve duruşuyla ne kadar büyük, köklü ve asil bir Millet olduğunu dünyaya bir kez daha kanıtladı. Tarihin şafağından bu yana başı dimdik olan bu aziz Millet asla boynunu eğmemiştir, eğmeyecektir. Bizi en çok üzen ise bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlerin içimizden çıkmasıdır. Ama Milletimiz bugüne kadar bu oyunlara kanmadı, bundan sonra da kanmayacaktır” diye konuştu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asil ve şerefli bir teşkilat olduğunu kaydeden Vali Çakacak; “Her zaman ordumuzla övünüyoruz. Darbe girişimcilerinden bahsederken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli subayları ile o üniformayı giymiş ama o şerefi hak etmemiş teröristleri birbirinden ayırıyoruz. Çünkü asker üniforması giymiş teröristler, darbe teşebbüsü yapmaya kalktılar. Ama o gece o kanunsuz emri dinlemeyen şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli mensupları, emniyet teşkilatımızın kahraman polisleri ve yüce Milletimizin değerli evlatları bu darbecileri püskürttü” şeklinde konuşarak; bu girişimin direk Millet iradesine yapılmış, iç savaş çıkarmaya yönelik bir saldırı olduğuna da dikkat çekti.

 Vali Çakacak: “Milli İrade’nin üzerinde hiçbir güç yoktur”

 Çakacak; “Milli İradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Kim, Milli İrade’yi ayaklar altına almaya kalkışırsa; karşısında Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkansızlığa rağmen yokluklardan bir Cumhuriyet kuran Yüce Milletimizin kahraman ve değerli evlatlarını bulur. Bu Millet birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde her zaman Milli İradesi’ne sahip çıkacaktır. Bunu asla kimse unutmasın. Bu demokrasi mücadelesinde şehadet şerbeti içen, askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınların başsağlığı dilerken, kahraman gazilerimize de sağlıklı günler diliyorum. Allah bugünleri bir daha bize yaşatmasın” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 Bakan Elvan ve Vali Çakacak’ın konuşmalarının öncesinde Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Baki Şimşek, Fikri Sağlar ve Serdal Kuyucuoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da birer konuşma yaptı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79