Vekil Yılmaz‘ CHP’li kardeşlerimin PKK yandaşı olmuş partiye oy vereceklerine inanmıyorum’

Vekil Yılmaz‘ CHP’li kardeşlerimin PKK yandaşı olmuş partiye oy vereceklerine inanmıyorum’

Vekil Yılmaz‘ CHP’li kardeşlerimin PKK yandaşı olmuş partiye oy vereceklerine inanmıyorum’

  

 HABER: ATİKE CEYLAN

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Silifke'de AK Parti, MHP yöneticileri, Cumhur ittifakı adayı ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

 

Milletvekili Yılmaz, Narlıkuyu mahallesinde AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, MHP'den Cumhur ittifakı adayı Mücahit Aktan ve partililer tarafından bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı da Cumhur ittifakının Melis Üyesi adayları basına tanıtıldı.

 

Yılmaz, yaptığı konuşmada, Cumhur ittifakının, bir takım oyunlar üzerine kurulmuş bir ittifak olmadığını kaydetti.

İstanbul Şişli Belediye Başkanlığının bir programında HDP milletvekilinin Kürdistan'ı kayyumun elinden alacağız sözlerine tepki gösteren Yılmaz, " İstanbul Şişli Belediye Başkanlığının bir programında HDP milletvekili çıkmış diyor ki Kürdistan'ı kayyumun elinden alacağız. Batıda da MHP ve AK Parti'ye kaybettireceğiz. Kürdistan diye bir yer var mı kıymetli teşkilatımız, kıymetli hemşerilerim. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. Ve CHP'nin belediye başkan adayı da bunu alkışlıyor, onaylıyor, destekliyor. Yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Bunu bizim sahada halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. Gerçekten şuuru olan, yani Atatürk'ün partisine sahip çıkacağım diyen hiçbir CHP'li kardeşimizin böyle bir ittifaka oy vereceğini düşünmüyorum. Bizim sahada anlatacağımız şey bu aslında. Senin oyun nereye gidiyor, Atatürk'ün başkomutanın partisi bu milletin askerini katleden PKK örgütünün yandaşı olmuşsa, yoldaşı olmuşsa sen nereye oy veriyorsun, kime oy veriyorsun kardeşim diye bizim bunu onlara çok iyi anlatmamız lazım" dedi.

 

Burhanettin Kocamaz'ın aday olamaması konusuna da değinen Yılmaz, "Bakın son zamanlarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığında Sayın Burhanettin Kocamaz'ın başına gelenler. Bunlar size mantıklı geliyor mu bilmiyorum. Bunların bir mantığı yok. Sayın Burhanettin Kocamaz çok tecrübeli bir siyasetçi. Son güne, son saate niye bırakılır bir aday evrakının teslimi. Bunun saat 17.00'a kadar teslim edileceğini Sayın Burhanettin Kocamaz çok iyi bilir. Ne oluyor kıymetli hemşerilerim, kıymetli kardeşlerim. Yani kimse kimsenin üzerine birşey atmaya çalışmasın. Neler oluyor gerçekten biz bir hukukçu kimliğimle, bir siyasetçi kimliğimle şuan yaşananları çözmekte güçlük çekiyorum. Ama bunların sorumlusu onların yapmaya çalıştığı gibi asla bir başkası değil, bir ihmal var ise, bir sıkıntı var ise kendilerinden kaynaklanmıştır, kendilerinden doğmuştur. Cumhur ittifakı hesapsız, plansız, çıkarsız millet üzerine, milletin bekası üzerine, çocuklarımızın yarınlarının üzerine kurulan bir ittifaktır, dümdüz doğru" dedi.

 

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan savaşlar ve Venezuella'da yaşanan olaylara da değinen Yılmaz, "Bakın Filistin halkını kırdırarak yapmıyorlar mı, bunu Afrika'da yapmadılar mı, hala devam ediyor. Dünyanın neresinde petrol var, neresinde elmas, altın var, orda savaş var orada kan var, orada gözyaşı var. Peki Venezuella'nın petrol rezervi yönünden dünyanın en zengin ülkesi olduğunu biliyormusunuz. Irak'tan, Arabistan'dan, Suriye'den çok daha ilerdi. Bunların hiçbirisi tesadüf değil. Ben daha önceki bütün saha çalışmalarımda da bunları ifade etmeye çalıştım. Aslıda baktığımızda bilinmeyen bir denklem yok ortada, herşey o kadar açık ve netki. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Devlet Bahçeli'nin dik duruşu olmasaydı, 15 Temmuz'da halk sokağa çıkıp bu bayrağa, bu millete, çocuklarının yarınına sahip çıkmasaydı bizim başımıza da aynı şeyler gelecekti" dedi.

 

Cumhur ittifakı Adayı Mücahit Aktan da yaptığı konuşmasında, Cumhur ittifakını Silifke'de ve Mersin'in her köşesinde iktidar yapacaklarını söyledi.

 

Başkan adayı Aktan, “Tabanda birlik ve dirlik var. Bu şekilde büyük oyunu, bu düşüncelerin peşinden koşarak bozacağız. Ben bu enerjiyi samimiyetle tabanınızdan aldım. Şurada seçimlere çok az bir süre kaldı. Sabahtan gece yarılarına kadar süren programlarımız, ziyaretlerimiz oluyor. Cumhur ittifakı Silifke Belediyesi meclis üyeleri adayları, AK Parti ve MHP İlçe teşkilatı üyeleri ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enerjimiz ve inancımız yerinde. Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı saat 19.00’da teşkilatımızda Cumhur ittifakı Silifke Belediye Başkanı olacağıma inanıyorum. Bizim sadece burada Silifke Belediye Başkanı olmamız yetmiyor, Büyükşehir de çok önemli. Bizler siyasetin acımasız gerçeklerine de alışığız. Bakın Mersin’de oynanan oyuna. Bir siyasetçinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması bilgisizlikten değildir. Bizler Cumhur ittifakının iki ilçe başkanımızla birlikte bir gün önceden  giderek teslim ettik evraklarımızı. Bu işler şakaya ihmale gelmeyecek kadar önemli. Çünkü sadece kendinizi düşünemezsiniz.  Arkanızda size güvenen bir parti ve kitle vardır. O nedenle sağlamcı olmakta fayda var dedik ve olur ne olmaz diyerek, deprem olur, yol yarılır, afet olur, bunları göz önüne alarak bir gün önceden gittik. Siyaset sağlamcı olmayı gerektirir. Adımlarımızı çok dikkatli atmalıyız.  Sayın vekilimize de bizlere bugün katıldığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Toplantı, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79