Yaban Keçilerinin Sayısı Arttı

Mersin'de yaban keçilerinin sayısı, koruyucu önlemler ve yöre halkının kaçak avlanmaya izin vermemesi sayesinde bir yılda yüzde 11 artarak 5 bin 810'a ulaştı.

Yaban Keçilerinin Sayısı Arttı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü yetkilileri,   Mersin'in, bioçeşitlilik anlamında önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Yaban keçilerinin,  özellikle Silifke, Gülnar, Anamur, Tarsus, ve Mut ilçelerindeki  yaban hayatını geliştirme ve  devlet avlakları sahalarında bulunduğunu aktaran yetkililer,  buralardaki envanter çalışmalarının iki uzmanın katılımıyla tamamlandığını belirtti. 

Vatandaşların duyarlılığının hayvanların sayısının artışında etkili olduğunu vurgulayan yetkililer,   "Yaban keçilerinin yoğun olduğu bölgelerde insanların duyarlılığı, sayılardaki artışı etkileyen konuların başında geliyor. Halkın koruyucu özellik göstermesinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Çörtük, yaban hayatının korunması için yürüttükleri çalışmaların faydasını gördüklerine işaret ederek, şunları kaydetti; Yaban hayatının bulunduğu bölgelerdeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanlarımız yaban hayatına yani yaban keçilerine ve diğer yaban hayvanlarına sahip çıkıyor. Özellikle yaban hayatının bulunduğu yerlerdeki vatandaşlarımız yaban keçilerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36