YATAK LİMONU ZARAR ETTİRDİ

YATAK LİMONU ZARAR ETTİRDİ

YATAK LİMONU ZARAR ETTİRDİ

  Şataf Limonu ve Arjantin Tüccarı vurdu

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 Soğuk hava deposundaki 3. kalite limonun kilosu 3.5 lira

Silifke İlçesinde bu yıl limon rekoltesinin düşüklüğü dalında limon satan üreticisini sevindirirken, soğuk hava depolarına limon koyan tüccarı üzdü.

 Silifke bölgesinde 1 milyon sandık limonun soğuk hava depolarında saklandığını belirten Panama Tarım ve Tarım Ürünleri Şirketi sahibi Selahattin Koçak, bekletilen limonlar bu kez tüccarı üzdü.  Rekoltesi düşük olması nedeniyle dalında 2.50 kuruştan alınan limonları soğuk hava depolarında beklettikten sonra satış yapmak isteyen biz tüccarlar zor günler yaşıyoruz. Şuanda  3. kalite limonu Irak’a gönderiyoruz. Kilosu 3 ila 3.50 kuruş arasında satılıyor. Tabi ki bu bizlerin para kazanmasını sağlamıyor. Bu yıl üretici ürüründen dalında para kazandı.

Bizler fiyatın daha yüksek olmasını umut ediyoruz” dedi. 

Bunun yanı sıra gerek şataf limonun hasat edilmeye başlamasının gerekse Arjantin’de yeni başlayan limon hasadının kendilerini oldukça etkilediğini belirten Koçak, “Türkiye’de limon hasadı şuanda şataf denilen cinsde.Bu cins ürünün rekoltesi her geçen yıl artıyor. Geçen hafta Arjantin’den Irak’a gönderilen 4-5 tır mal bizleri çok etkiledi.
Malum birinci katile limonu alan Rusya pazarı da durunca soğuk hava deposu mallar bu yıl para kazandırmadı” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36