Yeni Başkan Altunok

Yeni Başkan Altunok

Yeni Başkan Altunok

Mersin’in Silifke İlçesinde 2019 Mayıs ayında gerçekleşen ve kız kardeşini öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanıp 12 yıl 6 ay hapis cezası alarak kararı Yargıtay’da temize gönderilen Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, avukatları aracılığıyla Silifke Belediye Başkanlığından istifa ettiğini bildirdi. Bunun üzerine Silifke Belediye Meclisi bugün olağan üstü toplanarak belediye kanununun 45. Maddesi gereğince yeniden başkanlık seçimini yaptı. Belediye Meclis salonunda toplanan belediye meclis üyeleri gruplar adına adaylarını açıkladı.

MHP grubu ve AK Parti Grubu 2 yıldır belediye başkan vekilliği yapan Sadık Altunok’u aday,  Millet ittifakı olan CHP ve İyi Parti ise  Adaylarını Erden Doğruöz  olarak gösterirken, Bağımsız Meclis Üyesi Barış Kurşun da bağımsız aday olduğunun açıkladı.
Oy kullanma işleminden önce toplantının çağrısının yapılmasında usul hatası olduğunu öne sürerek bununla ilgili itirazlarını dilekçe olarak meclis başkanlığına sunduklarını Belirten Millet ittifakının Belediye Başkan Adayı Erden Doğruöz, ayrıca oyların oy kullanma kabininde yapılmasını talep etti.
Ardından MHP Grubu adına Meclis Üyesi Enes Buğra Genç, AK Parti Grubu adına Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt  ve CHP ve İYİ Parti grubu adına ise Meclis Üyesi Murat Metin birer konuşma yaparak adaylarını başarılar dileğinde bulundular. 
 Kapalı oylama ile üç tur şeklinde yapılan seçimin sonunda Sadık Altunok Belediye Başkanı olarak seçildi. Seçimin ardından gerek kendisini destekleyen Cumhur İttifakı meclis üyelerine, gerekse yola çıktığı abisi, kardeşi, yoldaşı olarak gördüğü Mücahit Aktan’a teşekkür etti. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Silifke için var gücümüzle hep beraber mücadele edeceğiz. Bizler Allah rızası için çalışıp Silifkemiz’i en iyi noktaya taşıyacağız. Bu meclis hepimiz Silifke için buradayız ve hepimiz Silifke için çalışacağız ‘ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yeni Başkan Altunok
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79