YENİŞEHİR KART HAYATA GEÇİYOR

YENİŞEHİR KART HAYATA GEÇİYOR

YENİŞEHİR KART HAYATA GEÇİYOR

 

Yenişehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başkanlığında gerçekleştirildi. Yenişehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara destek vermek amacıyla Sosyal Destek Kartı Projesi’nin hayata geçirilmesi ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Proje ile vatandaşların bütçesine katkı sunulurken aynı zamanda Yenişehir’deki esnaflar da gelir elde edecek. Başkan Özyiğit, "Sosyal Destek Kartı vatandaşlara ve esnaflara destek vermek ve bütçelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz önemli bir proje. Vereceğimiz kart ile sadece yerel esnaftan alış veriş yapılacak.” dedi.

Yenişehirlilere sosyal destek kartı müjdesi

Meclis toplantısında belediye bünyesinde hayata geçirilecek Sosyal Destek Kartı Projesi ile ilgili anlaşma, sözleşme, protokol imzalamak ve temsilci atayarak devamını sağlamak için Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e görev süresi sonuna kadar yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özyiğit, konu ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sosyal Destek Kartı vatandaşlara ve esnaflara destek vermek ve bütçelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz önemli bir proje. Bu projemiz vatandaşın bütçesine katkıda bulunurken aynı zamanda ilçemizde hemşehrilik bilinci oluşturacaktır. Bir yandan esnaflarımızın gelir elde edilebileceği diğer yandan da Yenişehirli hemşehrilerimize destek sağlayacağımız Yenişehir Kart ile sadece yerel esnaftan alışveriş yapılacak."

Başkan Özyiğit, "Vatandaşlarımızı yerel gazetelerle buluşturacağız"

Yenişehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. 9 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Yerel basınının yaşatılmasının önemine vurgu yapan Başkan Özyiğit, "Toplumu bilgilendirme görevini yerine getirirken emek veren ve mücadele eden tüm gazetecilerimizin gününü kutluyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak yerel basının önemini çok iyi biliyoruz ve içinde bulunduğu zor şartları göz önünde bulundurarak yerel basına destek vermeye devam edeceğiz. Mersinli iki duayen gazeteci Nimet ve İhsan Tufan’ın isimlerini verdiğimiz parkın açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu parkta her gün yerel gazeteler olacak. Vatandaşlarımızı yerel gazetelerle buluşturacağız ve bunu kentimizin farklı yerlerinde yapacağız. Yerel basının yaşaması için samimi bir davranışımız söz konusudur. Kamu yararı gözeterek objektif bir şekilde mesleğini yapan tüm emekçi basın mensuplarına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Yenişehir Belediyesi'nin yurt ve barınma, eğitim ve sağlık hizmetleri kapsamında iş ve işlemlerin takibi açısından anlaşma, sözleşme, protokol imzalamak ve temsilci atayarak devamını sağlamak üzere Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e görev süresi sonuna kadar yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özyiğit, Belediye Meclisinde alınan kararların kentimize hayırlı olmasını diledi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36