Kadın isterse yapamayacağı şey yoktur
 

Bu haftaki ‘İki Kadın Bir Röportaj” köşemizde yıllarca ev kadınlığı yapan ve çalışma hayatına cesaretle atılan Hafize Gürgah’la söyleşi yaptık.

Kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur’ diyerek çalışma hayatına atıldığının altını çizen Gürgah, ekonomik özgürlüğün çok güzel bir duygu olduğunu ve insanın kendine olan güvenini yerine getirdiğini söyledi.

- Atike Ceylan; öncelikle kendinizden bahsedermisiniz? Ve 3 çocuk annesi olduğunuz söylediniz. Evlatlarınızı büyütünceye kadar hep e kadınıydınız ve sonra birden iş kadını olmaya karar verdiğinizi söylediniz. Sizi bu düşünceye tetikleyen ne oldu?

Hafize Görgah: 3 çocuk annesiyim, daha önce hiç çalışmadım, ekonomik açıdan aileme destek olsun diye çalışmak istedim. Malum çocuklar büyüyor. Eşim de emekli oldu. Çocuklar günden güne büyüyor ve masrafları da onlarla birlikte büyüyor. Bu nedenle hem üretmek hem de ev ekonomisine katkı sağlamak için böyle bir iş yeri kurmayı düşündüm ve kurdum.

Atike Ceylan; Peki iş yeri açmadan önce araştırdınız mı : Neden gide sektörü?

Hafize Gürgah; Tabiki biraz araştırma yaptım:  Hızlı tüketim alanında geçerli olduğu için gıda sektörüne girmek istedim.  Bu anlamda Silifke bu iş için zemini de uygun. Yani Silifke’nin kendi yetiştirdiği bir çok ürünü biz tezgahımızda satabiliyoruz. Dışarıdan çok fazla ürün almaya gerek kalmıyor. Silifke köylerinden, ceviz, üzüm badem , gibi ürünleri alıyoruz. Zamanla inşallah daha geniş ürün çeşidimiz olacak. Cezeryemiz ise Silifke’de üretiliyor. Lokumumuz yine aynı.

- Atike Ceylan: Peki devlet desteği aldınız mı?

- Hafize Gürgah: KOSGEB ten destek başvurusu yaptım. İşimi büyütmek istiyorum. Devletin yatırımlarını biliyorum. Bu nedenle bende bu yatırımlardan faydalanmak istiyorum. Allahın izniyle KOSGEB’ ten destek alırsam işimi büyütmeyi hedefledim. Daha büyük bir mağazada hizmet vermeyi istiyorum. Aslında küçük işletmeler risk altındayız. Bilindiği gibi çağımızda her şey o kadar ilerledi ki büyük marketlerde ne ararsan bulabiliyorsun. Bu anlamda biz esnaflar olarak dayanışma içerisinde olmalıyız ki birbirimizi ayakta tutabilelim. Biz bu düşünce ile yola çıktık. Şükürler olsun ki yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Esnaflar birbirini desteklerse daha iyi olur. Önce komşunu düşüneceksin ki Allah’ım rızkını ona göre pay etsin.

-Atike Ceylan: Peki bir kadın isterse her şeyi başarır dediniz. Siz kendinizi başarılı buluyor musunuz ve ne hissediyorsunuz?

Hafize Görgah:  Evet.. Kendimi başarılı hissediyorum. Hatta o kadar iyi hissediyorsun ki enerjin etrafa yansıyor. Gelecek için daha güzel planlar yapıyorsun. İnsanın ekonomik gücü kadar güzel bir şey yokmuş. Hele ki kendin kazanıyorsan. Ekonomik özgürlük insana ayrı bir özgüven veriyormuş bunu da öğrendim. Kendimi işe yarar hissediyorum. Aileme katkıda bulunduğum için mutlu hissediyorum. Çalışmak, üretmek benim özgüvenimi yükseltiyor. Sosyal bağlarım güçleniyor. İnsanlarla olan bağlarım güçleniyor.

-Atike Ceylan: Sizin gibi iş yeri açmayı düşünen ve cesaret edemeyen kadınlara bir öneriniz varmı?

Hafize Gürgah; Özellikle de kadınsan Silifke bu konu da çok duyarlı. Biz kadınlar olarak korkmamalıyız cesur olmalıyız. Başka insanların ne dediğine kulak asmamalıyız. Kadınlar her zaman daha güçlüdür. Yeter ki istikrarlı olsun. Kendi yeteneklerini keşfetsin. Herkes kendini tanıyıp yeteneklerini ortaya çıkarmalı. Kendimizi keşfettiğimiz zaman yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bende bu işe bu bilinçle büyük bir hevesle başladım.. Böylelikle hem kendime hem aileme faydalı olacağıma inandım. Kadınlar korkmayın inandığınız konuda ısrar edin. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79