Yabancı filmlerde, dizilerde konusu ne olursa olsun (erotik vs. bile olsa) istisnalar hariç; kesinlikle bir kilise sahnesi, bir papaz, bir rahip, bir rahibe, bir peder vb. görür veya bir çan sesi duyarsınız. Ne hikmetse tamamına yakını Müslüman ve dini İslam olan ülkemizde İstisnalar hariç, çoğu filmlerde ve dizilerde; Camilerimizi, ibadet yerlerimizi, namaz kılan veya kılanları görmek mümkün olmadığı gibi; Ezan sesi duymakta mümkün değil.

Amerikalılar olsun Avrupalılar olsun yaptıkları film ve dizilerde halklarına; özellikle çocuklarına dinlerini, inançlarını hatırlatıp gösterirken; Ne hikmetse, Türkiye'de yapılan Film ve dizilerde bunu göremiyoruz. Aksine ince, ince her türlü ahlaksızlık ve çarpık aile ilişkileri işleniyor. İster istemez aklımıza; Film ve dizileri yapanların, yetkililerin İslam ve Müslümanlıktan uzak, hatta İslam düşmanı olabilecekleri geliyor.

Film ve dizilerin konuları ne olursa olsun, içlerinde azda olsa İslam Dinini hatırlatacak, Müslüman yaşantısını gösterecek sahnelerin olması lazım.

Yabancı film ve dizilerde oyuncu taksiye biniyor, taksinin dikiz aynasında küçük bir haç sallanıyor, oyuncuların çoğunun boynunda haç işareti kolye olarak var. Başka bir dizide soyguncular kaçıp kiliseye sığınıyor, fantastik bir filmde oyuncu İncil'den bir şeyler okuyor vb. gibi. Brezilya dizilerinde bile dini değerlerini işliyorlar.

Yapımcıların bu konuya dikkat etmesi ve dikkat etmeyenlere de RTÜK'ün gerekeni yapmalı.

İslam dini ve Müslümanlığın daha iyi anlaşılması ve yaşanması için, mahremimize kadar giren Film ve diziler yüzünden yavaş, yavaş ince, ince unutturulmaması adına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bir Türk ve bir Müslüman olarak istiyorum.

Lütfen kalkıp bir silkinelim, ne olduğumuzu unutmayalım; unutturmak isteyenlere tepki gösterelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.