21 Şubat  2016 Pazar günü Nevşehir, Kapadokya Kültür ve Turizm Çalıştayın’da , Turizm bakanlığı, bürokratlar, Sektör temsilcileri ve Millet Vekilleri ile yapılan; yoğun katılımlı, siyaset üstü, nitelikli çalıştayı sizlerle  paylaşmak istedim..

Mersin ve özellikle Silifke Potansiyel olarak Kapadokya’da çok daha avantajlı ve Kapadokya ile senkronize olabilir.

Şimdiye kadar Kapadokya’da Biz de Nevşehir Kozaklı Termal birliği olarak birçok toplantı ve çalıştaya katıldık..

Bunlar genelde  siyasi,  kurum ve sektör temsilcilerinin kendini ispat etme,  rehberler, acentalar, Oteller  bürokratlar arsı çekişme ya da  işletme sahiplerinin sadece kendi bakış açıları ile kendi faydalarını düşündükleri toplantılar şeklinde geçiriyordu.. Bu durumu Yerini Hak Etmeyen Kapadokya olarak da kaleme almıştım…

Öncelikle Milletvekilleri Çalıştayın Kapadokya’da  yapılması ve bakanın katılımı için samimi ve yoğun gayret gösterdiler başarılı oldular..

Valilik Üstün gayretlerle hepimizi  kısa zamanda organize ederek bizleri  buluşturdu..

Sayın Bakan ve Turizm Bakanlığı  daire başkanları ve  turizmle ilgili bütün yöneticileri  çalıştayda hazırdılar..

Sektör temsilcileri,  sektörün örgütleri,işetmeciler  yerel yöneticiler , profesyonel yöneticiler  hepimiz orada hazırlıklı olarak vardık.

Hepimiz dosyamızı aldık.. Bakanlığın ilgili birimlerine  teslim ettik.. Çalıştay aralarında problemlerimizi konuşma fırsatları bulduk..

Bölgenin potansiyel değerleri detaylı bir şekilde sunumlarla, bilgi paylaşımı, soru ve değerli katkılarla ortaya kondu..

İlgili bürokratlar samimi notlarını aldı..

O anda karar verilen birkaç somut adım;

Turizmi teşvik adına  Uçuş başına verilen 6000 dolarlık destek Kapadokya Tuzköy Havaalanına inen uçaklara da verilecek.. Ertesi gün açıklanan pakette yürürlüğe girdi..

Ülkemizin Top yekun turizme katkısı ve  sektörün ülke geneline daha faydalı katkı sağlayabilmesi için Kamu spotu hazırlanması kararlaştırıldı..

Özellikle Butik Otelle ilgili yönetmeliklerde Bölgeye uygun değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

Dünyanın 20 ülkesinde atanmamış ya da görevine gitmemiş Turizm ateşeliklerinin boş olması dolayısıyla bölge ve Ülke turizm kaybının önlenmesi için atamaların acil yapılması kararlaştırıldı..

İlan edilmiş Kozaklı Turizm Bölgesinin Turizme uygun şekilde gelişimi için Yatırım daire başkanına Bölge  Kalkınma Raporunu verdim, En kısa zamanda görüşeceğiz.

Bürokratlara çok önemli bir talimat bakanlığın dışında sektörü ilgilendiren konularda konuyu koordinatör olarak kendilerinin takip etmesi kararlaştırıldı.

Sektör açık kalplilikle buluştu.. Herkes tatmin oldu .. Önümüzdeki hafta Valilikte yapılan bölge toplantısından sonra, Bakanlıkta yapacağımız nihai toplantı ile sonuç raporu ve uygulama başlayacak..

Kapadokya yıllardır yaptığı toplantıların karşılığını aldı.. Bunlar bir anda olan bir sonuç değil .

Herkes zaman içerisinde çok şey öğrenmiş, sığlıktan derinliğe çıkmışlar.. Devlet,   özel herkes  hepimiz profesyonel bakış açımızı paylaşabildik..

Kıskanç belediye başkanları,  sadece kendi menfaatlerini maksimize eden siyasiler, koltuk sevdalısı, bürokratlar,  dar bakış açılı işletmeciler yerini  dünya ile entegre olmuş, Kapadokya markasının altını doldurmuş,  sadece Türk turizmi değil , Dünya turizmin merkezine göz koymuş turizmcilerin katılımı ile yapılmış çalıştayı sizlerle paylaştım..

Bu çalışma  Mersin İli için de yapılmalı.. Silifke kendi Çalıştaylarını yapmalı.. Bu işler hemen olmuyor..

Her çalıştaydan öğrenerek daha geniş açılı toplantılarla, Silifkemiz  çok farklı yerlere gidebilir..

Silifke tek başına Kapadokya’dan çok daha fazla potansiyele sahip

Sadece Deniz dersem bile çok şey ifade etmiş olurum.  Ormanlarımızı, Doğal bitki örtüsü, yer üstü ve deniz altı güzelliklerimizi söylemiyorum.. Folklörümüz bir zamanlar tek başına Ülemizin tanıtımını yapıyordu, unutmayalım.

Bu adımın önündeki tek engel  bir araya gelemememizdi.. Onu da EMİTT fuarında aştık diye düşünüyorum..

Artık bu seviyeyi geliştirmeliyiz..

Bunu yapabilecek çok sevdiğimiz bir Kaymakamımız  Şevket Cinbir  ,  Belediye  Başkanımız Mustafa Turgut, Kent Konseyi Başkanımız Rifat Karaduman, Sanayi Odası Başkanımız Nurettin Kaynar, Turizm derneği Başkanı Ali Küçük, Ziraat odası başkanı Mahire Can..Bütün Silifkeliler, Sivil toplum örgütleri İşletmeler esnaflar..

Hep beraber , festival bunun için güzel bir adım olabilir..


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.