450 GRAMLIK MANTAR HEYECAN YARATTI

450 GRAMLIK MANTAR HEYECAN YARATTI

450 GRAMLIK MANTAR HEYECAN YARATTI

  HABER: ATİKE CEYLAN

 

Mersin’in Silifke İlçesinde vatandaşın ormandan topladığı mantar bir insan kafasından daha büyük görünümü ile dikkat çekerken kilosunun ise 450 gram gelmesi heyecan yarattı.

 

Silifke’nin köylerinde yağan yağmurun ardından çıkan mantar sadece köylüyü değil, kent halkının da oldukça ilgisini çekiyor.

 

Yaklaşık 1,5 aydır sık sık mantar toplamaya gittiğini belirten vatandaş Musa Aydın, “İş yerimdeki işlerimin hafiflemesinin ardından hemen mantar toplamak için ormana gidiyorum. Günlük 3-5 ve 15 kilo kadar mantar topluyorum. Şuana kadar 1. buçuk aylık zaman diliminde yaklaşık 250-300 kilo mantar topladım. Bunu gelir olarak düşünmedim. Ben garibana ve bizim gibi mantar toplamaya gidemeyen yaşlı insanlara ve komşularıma dağıtıyorum.

Fakat bu mantarın ilk çıktığında kilosu 30 liradan başladı şuanda 15 liradan satışı yapılıyor. Bundan para kazanmak isteyenler için hem zevkli hem de güzel bir gelir kapısı olur.

Bugün kısmetimize insan kafası büyüklüğünde bir mantar denk geldi. Tarttığımız zaman ise 450 gram ağırlığında olduğunu öğrendik. Çok heyecanlandık. Bu bölgede yaşayan insanlar yıllardır bu aylarda mantar toplamaya çıkarlar. Hem şehir kalabalığından uzak doğayla iç içe bir ortamda güzel vakit geçiriyoruz hem de para kazanıyoruz. Ayrıca sağlığımız açısından da faydalı orman havası teneffüs ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36