Adliye koridorlarında Silifke Tanıtılıyor

Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Atike Ceylan’ın sunduğu ‘Adliye koridorlarında Silifke Tanıtılıyor’ adlı projeyi hayata geçiren Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Adliye koridorlarında Silifke Tanıtılıyor

Fotoğraf Sanatçısı Ceylan’a  ait Silifke’nin tarihi ve doğa güzelliklerinden oluşan yaklaşık 40 fotoğrafın sergilendiği adliye koridorlarında daha ferah bir ortam oluşturuldu.

Projenin sponsorluğunu üstlenen Medmar  Mermer Madencilik Şirketi Müdürü Ahmet Muhsin Bingöl ve Atike Ceylan’ı makamında kabul eden Başsavcı Mehmet Köklü, “Bu proje Atike hanım tarafından bizlere ilk sunulduğunda elbette ki düşündük.  Atike hanımı tanıyoruz. Mesleğini de ilkeli ve ahlaklı bir şekilde sürdürdüğüne şahit oluyoruz. Projeyi hayata geçirebileceğimize karar verdik ve düşündüğümüzden daha güzel sonuçlar aldık. İnsanlar adliye ye gelince ister istemez geriliyor. Silifke ağır ceza mahkemesine de baktığı için kalabalık oluyor ve çevre ilçelerden vatandaşlar geliyor. Bu anlamda koridorlarda böyle doğa güzelliklerini görünce kendilerini huzurlu ve sakin hissediyorlar. Şahsımı ziyarete gelen meslektaşlarımız da projeyi çok beğendiler. Burada iki türlü amaca hizmet etmiş oluyoruz. Yaklaşık 40 fotoğraf bulunuyor. Çay ocağı, lokal  ve baroya da astığımız fotoğraflar beğeni kazandı. Bu anlamda bizlere köprü görevi yapan ve birbirinden değerli fotoğraflarını bizlerle paylaşan Atike Ceylan hanıma ve  sponsorluğunu üstlenerek sunduğu katkılardan dolayı sayın Muhsin Bingöl beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Medmar  Mermer Madencilik Müdürü Muhsin Bingöl ise, “Silifke bizim. Biz burada yaşıyoruz. Kentimizin güzelleşmesi için gerek sosyal gerekse eğitim alanlarında her zaman için desteğe hazırız.  Bu projeyi  Atike hanım bana açıkladığında düşünmeden kabul ettim. Çünkü amaç çok farklı ve bir kadar da faydalı olduğunu düşündüm. Sizlerinde büyük gayreti ile hayata geçmiş olmasına çok sevindim. Verdiğiniz el emeği göz nuru bu işleme plaket için çok teşekkür ederim” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Ceylan ise, kendisine duyulan güvene ve saygıya layık olmaya çalıştığını ve böylesine bir projenin hayata geçirilmiş olmasından dolayı oldukça heyecanlı olduğunu, toplumsal huzur için kendisine düşen küçük bir sorumluluğun bile vermiş olduğu mutluluğu dile getirdi.

Gerek ilçe dışından gerekse ilçe halkı adliye koridorlarındaki fotoğrafları görünce çok beğendiklerini  belirten vatandaşlar ise, “Mahkeme saatini beklerken birbirinden güzel fotoğrafları izliyoruz. Sanki sergiye gelmiş gibi hissettik kendimizi. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz”  diyerek düşünceleri belirtiler.

 

 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36