ATAKENT SAHİL KARMAŞASI ÇÖZÜLDÜ

ATAKENT SAHİL KARMAŞASI ÇÖZÜLDÜ

ATAKENT SAHİL KARMAŞASI ÇÖZÜLDÜ

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Atakent Mahallesinde yerli halk, otel sahipleri ve Denizkızı şirketi arasında yaşanan şezlong tartışmasına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir son noktayı koydu.

Halkın denizkızı şirketinin ihale edilen proje dışına çıkarak sahili işgal ettiği şikayeti üzerine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Denizkızı Şirketinin yetki alanı dışına çıktığı yerlerden şezlong ve şemsiyeleri kaldırtarak sorunu çözdü.

Kaymakam Cinbir, otellere ayrılmış bir yerin bulunmadığını ve denize girmek isteyen her vatandaşın devletin hüküm ve tasarrufu altındaki sahillerde ücret ödemeden denize girebileceğini söyledi.

 Konuyla ilgili bilgi aldığımız Kaymakam Cinbir şunları kaydetti: Atakent sahilinin geneli 164 bin 500 metrekarelik bir alandır. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Milli Emlak Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile bu alanın 1254 metrekaresinde; Mersin Büyükşehir Belediyesine

Yapraklıkoy, Susanoğlu ve Kapızlı mevkiinde 11 adet büfe, seyyar wc, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong hizmetlerini yapıp işletme veya işlettirme hakkı verildi.

Diğer alanlar boş ve kamuya açık olup herkesin günübirlik kullanımına açıktır. İşgal edilen alan boşaltıldı. Otel müşterisi için de ayrılmış bir alan yoktur, olamazda. Otellerin müşterileri  veya denize girmek isteyen kim olursa olsun, isterse Büyükşehir Belediyesine kiralanan toplam 1254 metrekare alan üzerinde  Denizkızı Turizm A. Ş tarafından ücretli sunulan hizmetlerden faydalanıp  parasını ödeyerek denizden ve sahilden yararlanır, isterse  protokol konusu alan dışında kalan  sahilde kendi imkanları ile günübirlik  denizden ve sahilden yararlanabilir.  Yani vatandaş istediği yerde denize girme hakkına sahiptir Hiçbir kişi veya kuruluşun vatandaşın devletin hüküm ve tasarrufu altındaki sahillerden yararlanma hakkını engelleyecek kullanım ve işgaline göz yumma hakkımız yoktur. Valiliğimiz ile yapılan değerlendirme sonucunda; Büyükşehir Belediyesinden protokol harici alanlardaki şezlong ve şemsiyeler ile standları kaldırmasını istedik ve kaldırıldı. Ayrıca otellerin de işgalleri kaldırıldı. Hukuk neyi  gerektiriyorsa onu yapmak ve sahillerimizi bütün vatandaşlarımızın kullanımına açık tutmak için kontrol ve yönlendirmelerimizi sürdürüyoruz Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Silifke Belediyesi'nden de bu sahillerimizin temizliği  başta olmak üzere sahillerdeki yoğunluğu dikkate alarak ,buralardaki  belediyecilik hizmetlerini yaz boyunca  özenle takip etmelerini bekliyoruz. ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79