Bir asırdır Türkiye’yi yürüyerek gezen 102 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti

Bir asırdır Türkiye’yi yürüyerek gezen 102 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti

Bir asırdır Türkiye’yi yürüyerek gezen 102 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti

  

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Türkiye’yi yürüyerek ve koşarak adım adım gezen 102 yaşındaki emekli Öğretmen Mustafa Demir geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

1917 doğumlu Mustafa Demir’e çevresi yürüyen adam ismini takmış, gittiği her yere bu yaşına rağmen yürüyerek gitmesiyle bilinirdi. Bugün geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğdu.

 

Gittiği yerlerde sırtındaki yatağını serip yatan ve elindeki Çan’ı da birer metre etrafına gerdiği ipe bağlayıp güvenliğini sağladığını anlatan Mustafa Demir, Aşık Veysel'i Sivas'ta evinde ziyaret etmiş, onunla ilgili anılarını kitaba almış, ve Manisa Tarzanı’nı Manisa'daki evinde ziyaret ettiğini söylerdi.

7 yaşından bu yana yürüyen Mustafa Demir’in her gittiği il ve ilçelerin kaymakam ve Valileri ile sohbet ettiği, hatta çoğuyla da yapmış olduğu sohbetleri anı defterine not ettiği öğrenildi.

Son olarak ise 102 yaşında olmasına rağmen Silifke Kent merkezinden 10-15-30 km olan mahallelerine yürüyerek gitmeye devam ettiği, yürümenin kendisi için bir yaşam tarzı olduğu bilinirdi.

 

Kendisi ile dergimiz için röportaj yapmış sohbetine şahit olmuştum. Bu yaşında kurduğu her cümle birer atasözü misali deneyimlerini anlatırken gözlerinde anı yaşadığını hissettirirdi insanı… Sen Türkiye’yi yürüyerek karış karış gez, gel Silifke’de trafik kazası sonucu vefat et. Kader demekten başka da elimizden gelen bir şey yok. 

Değerli öğretmenimize Allah'tan rahmet, mağfiret, sevenlerine sabır ve metanet diliyorum


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79