Bu hayvanlar bakın ne yapıyor

Kümeste değil, ağaçta uyuyor.

Bu hayvanlar bakın ne yapıyor

Silifke’de ağaca tüneyip uyuyan horoz ve tavuklar, görenleri şaşırtıyor.

Silifke ilçesi Narlıkuyu mahallesinde yaşayan vatandaşlar,  Tavuklarının kümeste değil ağaçta uyumayı tercih ettiğini söyledi.

Vatandaşlar,  “Narlukuyu da onlarca tavuk, her gün havanın kararmasıyla birlikte kümes yerine çiftliğin bahçesindeki ağaca çıkıp tünüyor. Beslemek için aldığımız tavuklar, kümes yerine bir süre sonra ağaca çıkıp uyumaya başladı. Tavuklar, yaklaşık 15 yıldan beri akşam ağaca çıkıp, sabah ezanı okunana kadar orada kalırlar. Tavukların köydeki köpek ve tilki gibi hayvanlara yem olmamak için ağaca çıkıp uyuduğunu düşünüyorum. Daha önce sabahları kalktığımızda bazı tavukları ya yerinde bulamıyorduk, ya da parçalanmış olarak buluyorduk. Sanırım onlar da güvenli olduğu için ağaca çıkıp uyuyor.”

 

KÜMESE DEĞİL KAYALARIN ARASINA YUMURTLUYORLAR

 Tavuklarının kümeste değil ağaçta uyuduklarını belirten Vatandaşlar,  “bazılarımızın tavukları ağaçta uyuduğu gibi sabah erken saatte ağaçtan inip evimizin bahçesindeki kayalıkların arasına yumurtluyorlar.  Her sabah kayalıklar arasından yumurtalarını topluyoruz. Bu duruma ilk zamanlar bizde şaşırmıştım. Ama zamanla alıştım ve onların yumurtalarını kümesten değil kayalıkların arasından toplamaya başladık. buna artık alıştık. Demek ki tavuklarda her canlı gibi kendilerini korumak adına ağaçlarda yaşamayı daha güvenli buluyor. Biz bunu böyle yorumluyoruz” diye konuştular.

 

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Veteriner Hekim Lokman Eren, tavuklar kanatlı hayvanlar gurubuna girdikleri için her kuş türü gibi ağaçta uyumaları normaldir. Bu durum her ne kadar vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılansa da bu tavukların geninde var. bildiğiniz gibi doğada yaşayan kuşların birçoğu ağaçlarda uyur. Hem can güvenliği hem de mevsimsel hava şartlarından dolayı bu hayvanlar ağaçları tercih eder. Uyumalarından ziyade yuvalarını da ağaçlarda yapmayı tercih ederler. Tavuklarda Kanatlı hayvanlar gurubundan var oldukları için kuşlar gibi onlarda ağaçlarda uyumayı tercih eder” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36