Ceylan’a Gazetecilik Ödülü

Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Altın Limon Gazetecilik Ödülleri' kapsamında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan özel Jüri Ödülü ile ödüllendirildi.

Ceylan’a  Gazetecilik Ödülü

Liva Otel'de düzenlenen ödül törenine Vali Özdemir Çakacak, siyaset, iş ve basın dünyasından bir çok isim katıldı. Zeybek oyunu gösterisi ile başlayan törende konuşan Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal, Anadolu basınının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

15 dalda ödüllerin verildiği törende Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan ilçesinde yaptığı başarılı habercilik dalında ve internet portalında yapılan ilkeli ve ahlaklı yayıncılık nedeniyle Özel Jüri ödülüne layık görüldü.  Atike Ceylan’a ödülünü CHP Mirsen Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna verdi. 

Milletvekili Atıcı ve Başkan Tuna, Ceylan’ı gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Törende bir konuşma yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, bu yarışma ile gazeteciliği teşvik etmek, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer örnek olarak sunabilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Özel Jüri ödülü Alan Ceylan; gazetecilik mesleğinin kısıtlı imkânlarda icra edilen çok zor bir meslek olduğunu vurgulayarak, kısıtlı imkânlarda görev yapmaya çalışan biz gazeteciler için cemiyetimizin düzenlemiş olduğu bu yarışma aslında bizlere eksiklerimizi de tamamlama olanağı sundu.  Bir aile ortamında başarılarını izlediğim ve gurur duyduğum meslektaşlarımın çalışmaları bana da ileriki çalışmalarımda ışık tuttu. Bu anlamda yarışmayı düzenleyen Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimine böylesi bir organizasyon düzenledikleri için, değerli jüri üyelerine ise beni bu ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum.  Bu vesileyle, tüm basın mensubu arkadaşlarıma  görevlerinde başarılar diliyor, ödül almaya hak kazanan gazetecilerimizi de tebrik ediyorum.” Dedi.

Ceylan mesleğin ilçedeki zorluklarından da bahsetti

Mesleğimizi icra etmek genel anlamda büyük bir özveri ister, elbette bunu hepimiz bilmekteyiz. Fakat bir ilçedeyseniz ve kadınsanız sizin göstereceğiniz çaba ve özveri iki katına çıkıyor.  Burada yapacağımız ve göstereceğimiz sabrın ve özverinin iki katına çıktığını tahmin edersiniz. Buradan siz değerli Silifke halkına sesleniyorum. Çünkü Silifke’de Silifke’nin ortak paydalarında buluşuyoruz ve burada habercilik yapıyorum.  Özellikle şunu belirtmek istiyorum ve buradan sesleniyorum. İlçe kaymakamlığı, Silifke Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Meski  Müdürlüğümüz başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımız, daire müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, siyasi partilerimiz, derneklerimiz, siyasetçilerimiz, is adamlarımız ve esnaflarımız. Silifke’de yayın yapan toplasan 5 parmağı geçmeyen basılı ve görsel gazetemiz var. Az olduğu kadar etkili bir basın yayın organı bulunmakta. Gerek yerel gerekse ulusal bazda Silifke’nin sesini dünyaya duyurabilecek güçte ve nitelikte basın mensubu meslektaşlarımız var. Bu anlamda bizlerin görevimizi bağımsız ve korkusuz bir şekilde icra etmekte devamlılık sağlama açısından desteklerimizi eşit yapalım. Yapalım ki kimse onun bunun adamı konumuna düşmesin. Sizler yerel basını destekleyin ki bizler ayakta durabilelim. Bugün yerel basının yaşadı ekonomik sıkıntılar meclise kadar taşınmıştır. Bunu hepimiz bilmekteyiz. Siz Silifke halkından bizlere gelin para verin demiyorum elbette. Gazetelerimize abone olun. Bizler abonelerle ayakta duran kuruluşlarız. Sadece bir gazeteyi yada iki gazeteyi desteklemek demek taraf olmak demektir. Eğer ki siz tarafsız olursanız gazetecinin tarafsızlığını sorgulayamayacak hale geliriz.  Gelirlerimizi,  desteklerimizi yerel gazetelerin ayakta durabilmesi için eşit dağıtalım ki bizlerde daha güçlü olabilelim. Yarınlara daha umutlu bakabilelim.

 Mesleği kötüye kullananlara izin vermeyelim

Mesleğimizin günden güne laşkalaştığın da farkındayız elbet. Günümüz öyle bir hale geldi ki gazeteci olmak çok zor değil. Akşam karar ver sabah gazeteci olabiliyorsun. Açıyorsun bir gazete kimse hesap sormuyor. İstediğini haberle tehdit ediyorsun istediğine para verip yazdırabiliyorsun. İşte hal böyle olunca güvenilirlikte ortadan yavaş yavaş kalkıyor. Doğrular sorgulanmaya başlıyor. Unutmayın ki para vererek yalan yanlış haberleri kaleme alan kişiler, aynı yöntemle bir gün sizi de kaleme alır. Bu anlamda özgür basın için, güçlü yerel basın için, eşit destek diyorum.  10 yıldır yaptığım gibi kamu yararına haberlerimi doğru tarafsız, çıkarsız ve hızlı bir şekilde siz değerli okuyucularımıza sunmaya devam edeceğim” dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyetinin 41. Kuruluş yıldönümü şerefine pasta kesilmesiyle devam eden tören, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36