EN ÇOK KAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

EN ÇOK KAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

EN ÇOK KAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

 Mersin’in Silifke İlçesinde Türk Kızılayı Silifke Şubesi tarafından Anıt meydanında  10 kez ve üzerinde kan bağışı yapan kişilere madalya ve belge takdim edildi.

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Düzenlenen törende 119 kan bağışyı gönüllüsü onurlandırılırken, kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaç olduğunun altı çizildi.

Düzenlenen Törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, daire amir ve Müdürleri, Kızılay gönülleri ile kan bağışı gönülleri ve vatandaşlar katıldı.

10 kez ve üzerinde kan veren 119 kişiye plaket, madalya ve Kızılay atkısı hediye edilen törende bir konuşma yapan, Kaymakam Cinbir,  “Kızılay'a kan bağışı yapan bu güzel insanlara teşekkür ediyoruz. Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vererek, bu güne kadar kan bağışlayarak örnek davranış sergileyen vatandaşlarımıza madalyalarını vermek için burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Allah milletimizi ve ülkemizi afetlerden, terör olaylarından korusun. Kızılay'ın kan stoklarının yeterli olması çok önemli, en çok vatandaşımızın yaralandığı zamanlarda bile Kızılay'ın kan stoklarının ihtiyaca cevap verdiğini gördük. Bu stokların yeterli halde bulunması vatandaşlarımızın kan bağışı yapmaları ile mümkündür. Türkiye genelinde ve Silifke özelinde Kızılay'ımızın yürüttüğü kan toplama çalışmalarının, çalışanlarımızın özverili çabaları ve vatandaşlarımızın sayesinde başarıyla yürütüldüğünü görmekten dolayı mutluyuz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz.' dedi.

Türk Kızılay’ı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, Silifke olarak kan verme konusunda oldukça duyarlı olunduğunu belirterek, “Silifke devlet hastanemizin kapasitesinde arzu ettiği kanın %90’nını karşılamanın gururunu yaşıyoruz. Neredeyse hastane talebinin hepsini karşılıyoruz bu durumda.  Bu yıl 10’un üzerinde kan veren bağışçılarımıza bronz madalyalarını takdim ediyoruz. Umut ediyoruz ki gelecek yıllarda 25-30 kez kan verenlere de gümüş ve altın madalyalarını takdim ederiz” dedi.

Her hafta pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Kızılay kan çadırının anıt civarında kurulduğun da hatırlatan Başkan Beceren, kan vermek isteyen herkesi davet ettiklerini söyledi.

 

1977 yılından bu yana Kızılay kan gönüllüsü olan ve Kızılay’ın onursal üyesi olarak yıllardır kan bağışında bulunan Sait Saydam Levent ise, “Yıllardır Kızılay’a kan veriyorum ve çok mutluyum. Üç ayı geçirmeden kan veririm. Ne tansiyonum var ne kolesterolüm. Ben inanıyorum ki verdiğim kanlar sayesinde vücudum sürekli kendini yeniliyor ve oldukça sağlıklıyım. Herkese kan vermelerini tavsiye ediyorum” dedi. 















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36