Erkenci Kavun, Kilosu 7 Liradan Satılıyor

Erkenci Kavun, Kilosu 7 Liradan Satılıyor

Erkenci Kavun, Kilosu 7 Liradan Satılıyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Mahallesinde örtü altında yetiştirilen erkenci kavunda ilk hasadı yapıldı.
 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Örtü altı yetiştiricilikte ürünün cinsi itibariyle normalde örtü altında bir ay sonra çıkacak olan kavunda erkenden yetişmesi fiyata da yansıdı. İlk hasadını yapan üretici kavunun kilosuna 7 liradan alıcı buluyor.

Atayurt Mahallesi'nde örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen kavun, hem erkenci olması hem de fiyatların yüksek olması nedeniyle üreticinin yüzünü güldürüyor.

Kavun üreticisi Cahit Meteoğlu ve Hacer Meteoğlu, kış boyunca çocuk gibi baktıkları ürünün ilk meyvesini almaktan oldukça mutlu olduklarını belirtiler.

İki yıl önce dikimini yaptığı kavunu bu yıl daha da genişleterek iki sera olarak devam ettiğini belirten Cahit Meteoğlu, “Kavunumuzdan ilk hasadı yaptık. Mersin ve iç pazara sunuyoruz. Kavunun dalında 4 adet oluyor. Şuan kilosu 2 ila 3 kilo arasında değişiyor. Örtü altındaki diğer kavunlardan bir ay önce çıktı bu kavunumuz. Cinsinden dolayı.  Şuan 7 bin dikili fidemiz var.  Bundan da 20 ton ürün bekliyoruz. Domatesten çok çok daha iyi bakımı ve girdisi az. Bu nedenle bu yıl ikinci bir sera daha yaptık” dedi.

LEZZETİYLE İLGİ GÖRÜYOR

Bir kavunun ortalama 2 ila 3 kilo geldiğini ifade eden Meteoğlu, kavunun aroması ve lezzetiyle ilgi gören bir ürün olduğunu belirtti.

Her geçen yıl kavun üretimi artan Silifke’de yaklaşık 50 bin dönüm kavundan 500 ton ürün hasat edileceği öğrenildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79