Gazi Mahallesine Kadın Muhtar adayı

Kendine olan güveni ve girişimciliği dikkat çeken Gazi Mahallesi Muhtar adayı Hatice Eren , ‘amacımız yerel yönetimlerde aktif kadın sayısını arttırmaktır. İstiyorum ki her mahalleye bir kadın muhtar olsun. Biz kadınların elinin değdiği her iş güzeldir” dedi.

Gazi Mahallesine Kadın Muhtar adayı

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan Kaçar’a neden Muhtar adayı olduğunu ve projelerini anlatan muhtar Adayı Hatice Eren. “Gazi Mahallesine kadın eli değmeli. Bir çok projem var yapacağımız. Örneğin; Şehirdeki sosyal projelerde ortak çalışan bir muhtar. yerel yönetimlerde daha çok yer alabilecek bir muhtar. daha temiz, huzurlu ve güvenli bir Mahalle için muhtar.

Kadınların aktif siyasete atılmalarının geri dönüşüm, çevre temizliği, sıfır atık gibi projelerin evlerde ve mahallelerde daha iyi uygulanmasına zemin oluşturan bir muhtar. Silifke ‘de bir kadın Muhtar yok. Hatta Mersin ilimizde bile 5 parmağa ulaşamadı sayımız. Benim adaylığım bir başlangıç ve başarı sayılacaktır. Silifke’de  kadınlara bir fırsat verilmesini istiyoruz. Fabrikalarda, çeşitli kurumlarda iş sahaları açıldığı gibi siyasette de kadınlara daha fazla alan açılmalıdır. Amacımız yerel yönetimlerde aktif kadın sayısını arttırmaktır. Kentimizin bu anlamda örnek olmasını bekliyoruz. Silifke olarak demokrasi adına farkındalık yaratmak istiyoruz." dedi.

 

"YETER Kİ KENDİMİZE GÜVENELİM"

Muhtar adayı Eren, Kadın olmasının erkek adayların karşısında bir dezavantaj değil, avantaj olduğunu belirterek, Muhtar seçildiği takdirde kadınların değil tüm Gazi mahallelinin muhtarı olacağına vurgu yaparak, bu nedenle sadece kadınlara bir şans verilmesi halinde toplumda birçok sorunun çözümünün daha kolay olacağına inandığını söyledi.

 

Muhtar adayı Eren, "Birçok tabunun yıkıldığı günümüzde biz kadınların da hizmet ruhuyla bazı şeyleri başaracağından eminim. Yeter ki ortak akılla çözüm odaklı çalışalım. Herkesin kıymetli fikirlerini alarak yolumuza devam edeceğiz. Gücümüzü birleştirdiğimizde her şey çok güzel olacak. Yeter ki kendimize güvenelim” dedi.

Kurumsal ilişkilerin seviyesini ve sınırını devlet memurluğundan emekli olması nedeniyle çok iyi bildiğinin altını çizen Muhtar adayı Eren, “Muhtar koltuğunda oturmak için değil, mahalleme hizmet etmek için adayım. Gazi Mahallemizi kadınlarımızla birlikte daha yaşanılabilir, sosyal yardımlaşma mantığı ve dayanışması içerisinde olacağımızı düşündüğüm için adayım.

Adayım çünkü; sokaklarımızın, caddelerimizin, park ve yeşil alanlarımızın gereken hizmeti almadığını görüyorum. Belediyeler arasındaki köprüyü sağlayıp hizmeti mahallemize getirmek için adayım. Projelerimizde gençlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz,  çocuklarımız için kadınlarımızın siyasette aktif rol alıp hizmet yapmak için adayım. Cesaretimi, hayat tecrübemi, çalışkanlığımı, sosyal projelerde biriktirdiğimi deneyimimi, siz değerli Gazi Mahalleli dostlarımla ve seçmenlerimle paylaşmak için adayım. Başarının mutlak yolu önce inanmak sonra çalışmaktır. Kendime olan inancım ve güvenimle yola çıktım. Sizlerinde güvenini alıp mahallemize muhtar olmak istiyorum. Gelin el verin gelin destek verin.”

 

 “BEN SADECE MUHTARLIK YAPACAĞIM”

 

 Bir birçok kişinin kendi işinin yanında muhtarlık yaptığına dikkati çekerek, "Ben emekli olduğum için sadece muhtarlık yapacağız. Mahallemizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Mahallelerimizde eşinden ayrılmış veya eşini kaybetmiş kadınlar var. Sorunlarını gidip aktaramıyorlar. Bizim yanımıza gelip rahatça dertlerini söyleyebilecekler” dedi.

 

Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan eşit şekilde hizmet anlayışı ile yola çıktıklarını belirten  kadın muhtar adayı Eren, "En iyi silah kalemdir sözünden hareketle muhtarlığı kazanmamız durumunda silah müracaatında bulunmayacağız. Silaha karşıyız. Anne şefkati ile özellikle düşkün mahalle sakinlerinin yanında olacağız" dedi.

Daha pek çok projesini gelecek söyleşimizde aktaracaklarını belirten Muhtar adayı Eren, cesareti ve azminden dolayı tebrik ediyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Her şey gönlünüzce olsun.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79