Gönüllü Silifkeli folklorcular Bosna Hersek’te

Gönüllü Silifkeli folklorcular Bosna Hersek’te

Gönüllü Silifkeli folklorcular Bosna Hersek’te

Gönüllü Silifkeli folklorcular Bosna Hersek’te Türkiye’yi gururlandırdı

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 ÖZEL HABER

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Halk Eğitim Merkezi gönüllü folklor ekibi Bosna Hersek’te düzenlenen ve 9 gün süren Kud Breza Breza Folk Dans festivaline katıldı.

Silifke Halk Eğitim Merkezi folklor hocası Mustafa Kemal Ateş, Şube Müdürü Adem Sezer ve 25-60 yaş arası gönüllü Silifkelilerle birlikte Bosna Hersek Breza şehrinde Silifke folklorunu oynayan grup büyük bir alkış aldı.

 Yaklaşık iki yıl boyunca Silifke Halk Eğitim Merkezinde eğitim alan gönüllü 40 kişilik folklor ekibi, Türkiye’nin gururu oldu. Birbirinden güzel Silifke Folklorundan derlenen her gösteri 12 dakika sürdü. Silifke yöresine ait Aşuk ile maşuk oyunun da sahneleyen Folklor gurubu yoğun talep üzerine defalarca kez sahne aldı. Gönüllü Folklor Gurubunun oyunları yoğun talep gördü. Ayrıca gurbette Türkiye ve memleket özlemi çekenler özçekim ve görüntü alarak gururlarını paylaşma şansı yakaladı.

 

Silifkeli Gönüllü folklorcular “Bosna Hersek’te oyunlarımızı oynadık, büyük bir destek, sevgi gösterilerine sahip olduk, Bosnalılar Türkiye’yi çok özlemişler, tarafımızdan büyük bir Türkiye özlemi giderildi. Bizleri çok iyi karşıladılar, kucakladılar.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36