Kayısı ihracatla yüz güldürüyor

Kayısı ihracatla yüz güldürüyor

Kayısı ihracatla yüz güldürüyor

 

Mersin’in Silifke ilçesinde 15 gün önce ilk hasadı yapılan kayısı yapılan ihracatla yüz güldürüyor. Bu durum hem üreticinin hem aracının yüzünü güldürdü.

HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’de Türkiye’nin ilk kayısı hasadını yetiştirdiği matador cinsi kayısı ile yapan üretici Hamza Gökler’in yıllardır alarak aracılık hizmeti gören Bünyamin Çelik, “Bu yıl havaların soğuk gitmesi iç piyasada sıkıntılı günler yaşamamıza sebep oldu, fakat ihracat bu açığı kapatıp yüzümüzü güldürdü. Şuan  Rusya başta olmak üzere Katar, Irak, Dubai gibi ülkelere kayısı gönderiyoruz. Türkiye’nin ilk kayısı sı Mersin Silifke İle erdemli ‘de çıkar. Hamza Gökler’in tarlasında matador cinsi kayısı ilk çıkıyor ve bizlerde bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Atayurt Halinde komisyonculuk yapan  Cengiz Yalçın ise, bu yıl kayısı fiyatının beklenilenin altında piyasaya çıktığını belirterek, “geçen yıla oranla değerlendirecek olursak geçen yıl ürün azdı fiyat güzeldi, bu yıl ise ürün çok fiyat düşük. Bu yıl kayısı 40 liradan başladı bunun daha yüksek olması gerekirdi. 40 liradan başlayan kayısı şuan 25 ila 20 TL arasında alıcı buluyor” dedi.

ÖRTÜ ALTI ÜRÜN DAHA KALİTELİ

Örtü altında yetiştirilen kayısının açık alana oranla daha kaliteli olduğunu belirten Komisyoncu Cengiz Yalçın, “Açık alandaki ürün güneşin etkisi ile lekeli oluyor. Bu da pazarda piyasayı düşürüyor. Ama örtü altındaki kayısı lekesiz ve raf ömrü daha uzun oluyor. Şuan örtü altındaki kayısı 15 gün daha sürer sonra açık alanda başlar. Genel anlamda kayısı yüz güldürdü diyebiliriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36