Kaymakamdan Gazilere Onur Programı

Kaymakamdan Gazilere Onur Programı

Kaymakamdan Gazilere Onur Programı

 Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya Tevcih Töreni Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene Silifke kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Kurum Müdürleri, Kurum Amirleri, Kıbrıs gazileri ve gazi aileleri katıldı.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Silifke müftülüğünden Ahmet aydın Kur’an-ı kerim tilaveti yaptı.

Gazi Galip Yılmaz yaptığı konuşmada Silifke kaymakamı Şevket Cinbir’in gaziler derneğine katkıları ve her programda gazilere yer ayırmasından dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Cinbir” Bu vatanın her karışı şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır. Memleketimizin her köşesinde yaşayan insanımız bireyimiz değerlidir. Çünkü onlar bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda eğer ölen varsa vatandır.  Bu coğrafyayı bizlere vatan yapan evlatları ve torunları kahraman gazilerimizin torunları aziz şehitlerimizin evlatları torunlarıdır. Eşleri anneleri babalarıdır memleketin her köşesinde bu güzel insanlarla karşılaşmak ve onlarla buluşmak mümkündür. Vatanın her karışı azizdir değerlidir. Her bir karışına dikkat etmek taş üstüne taş koymak ve orada yaşayan insanlarla olmak bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu üstüne alabilmek bile bir onurdur. Bu vatanın bir çok yerinde bulundum. Silifke’ye geldiğimde Silifkelilere bir evlat, bir kardeş, bir arkadaş olmaya geldiğimi söylemiştim ve görüyorum ki bunu başara bilmişim. Silifke de ki görevimizi tamamlayarak bu memleketin bir başka diyarına yolculuğa başlıyoruz.  Kıbrıs harekatında savaşan kahraman gazilerimiz en önemli varlıkları canlarını hiçe sayarak kurşunlar üzerine gitmişlerdir. Onlar sayesinde baskı altında olan kuzey Kıbrıs’ı bağımsız olmasını sağladılar. Biz Türk milletiyiz mazlumların umudu zalimlerin ise korkulu rüyası olan bir milletiz. Dedi.

Kıbrıs Gazilerine madalyaları taktim edildi. Madalya alan gaziler İbrahim Selvi, Galip Yılmaz, Adem Evci, Mevlüt Güler, Ezdar Aktan, Mustafa Coşkun, Halil Demir, Bahri Sarı, Hürayya Meydan Mehmet Yavuz, Mehmet Bulut ,İbrahim Kulu, Mahir Öztol, Mustafa Kıcalı, Mehmet Edip Aksak, Nevcat Omaç ve rahmetli Zeki Cingözün yerine eşi Emine Cingöz aldı.

 



 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36