KIŞ ÇORBASI ARAPAŞI SOFRALARDA

KIŞ ÇORBASI ARAPAŞI SOFRALARDA

KIŞ ÇORBASI ARAPAŞI SOFRALARDA

 

Mersin’in Silifke İlçesinde özellikle kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle ortaya çıkan Arabaşı Çorbası ve hamuru sofralarda yerini aldı.

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 Geçmiş yıllarda atalarımızın karlı kış gecelerinden severek tükettiği arabaşı hamurlu çorbası, köy tavuğunun hamurla buluşması sonucunda elde ediliyor. Böylelikle arabaşı kültürü yaşatmaya çalışılıyor.

Silifke’nin Arkum mahallesinde Fatma Erden isimli ev kadınının kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı andan itibaren bütün bir kış zaman zaman bu çorbayı yaptığını ve severek tükettiklerini söyledi.

Atalarından kalan bir gelenek halini alan arabaşı çorbasının kış gelsin de içelim diye bekleyenleri olduğunu belirten Ev kadını Erden, “Kış geldi hava soğuduğu hemen bir arabaşı çorbası yaparız. Bunu sadece kendimiz için değil eşimiz dostumuz içinde ayrıca arabaşı günleri yaparız. Sadece arabaşı içmek için gelen dost ve akrabalarımız unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği sürdürmemizi isterler. Bu nedenle çorbasını yılın 12 ayı yapıp içebilirsiniz ama arabaşı hamuru sadece kışın yapılır ve hamuru ise havanın soğuğunda bekletilerek kıvama gelmesini sağlanır” dedi.

 




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36