KÖPEĞİNİ POMPALI TÜFEKLE VURDU İDDİASI

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Mahallesi Limon sitesinde bir vatandaş köpeğini pompola tüfekle vurarak öldürüldü iddiası.

KÖPEĞİNİ POMPALI TÜFEKLE VURDU İDDİASI

 KÖPEĞİNİ POMPALI TÜFEKLE VURDU İDDİASI

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Mahallesi Limon sitesinde bir vatandaş köpeğini pompola tüfekle vurarak öldürüldü iddiası.

 

İddiaya göre: dün sabahın erken saatlerinde 4 el silah sesi duyduklarını belirten limon sitesi sakinleri dışarı çıktıklarında emekli komiser site komşuları A. H. Aslan’ın pompalı tüfekle kendi köpeğini öldürdüğünü gördüklerini iddia ettiler.

 

 Korku ve endişe içinde köpeğin öldürülüşüne tanık olan site sakinlerinden Mihriban Çapkan, “Sabah 4 el silah sesi duyduk. Eşim dışarı çıktı ardından ben çıktım. Birde baktım komşumuz ve köpeğin sahibi 4 el ateş ederek köpeğini gözümüzün önünde öldürdü. Ona göre köpek kuduz diye öldürmüş ama biz kuduz olmadığını biliyoruz,  çünkü aynı mahallede yaşıyoruz. Bir hayvanın yaşam hakkını böylesine elinden alması sadece vahşettir. Zaten zaman zaman kendisi sürekli silahıyla havaya ateş eden birisidir. Biz mahalle halkı olarak bu kişiden şikayetçi olduk polis geldi fakat ne işlem yaptı bilmiyoruz ve canımızdan endişe ediyoruz. Adam kendi köpeğini öldürdü bize ne yapar Allah bilir” diye konuştu.

 

Ateş edilen sitenin ara yollarının dar olduğu ve evlerin birbirine çok yakın olmasından dolayı ateş edildiği sırada dışarıda çocuklar yada bahçesine bakım yapan insanların bulunabileceğini ve onlara kurşunun gelebileceğini belirten site sakinleri, “Ya ateş sırasında kurşun birimize gelseydi. Öyle mahalle ortasında kurşun mu sıkılır. Hani mesken mahallinde silah kullanmak yasaktı. Emekli komiser diye mi ona taviz veriliyor. Bütün mahalleli bu vatandaştan şikayetçiyiz” diye tepkilerini dile getirdiler.

 

YA KÖPEK KUDUZSA HEPİMİZ TEHLİKEDEYİZ

 Bize kuduz olduğu söylenmesi üzerine Silifke Belediyesini aradık. Belediye bize Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğunu ve orada sorumlu bir veterineri aramamızı söyledi. Bizde aradık fakat kendisinin ilçede bulunmadığını söyledi. Bizde sahibinin öldürüp çöp konteynırına attığı köpeğin üzerine kireç döktük, çünkü çok kötü koku yaymaya başladı. Yetkiler aradık fakat kimse gelip ilgilenmedi. Bu hayvan gerçekten kuduzsa hepimiz tehlike altındayız. Buradan yetkilerin bu konuyla ilgili dikkatini çekmek istiyoruz. Lütfen insan sağlığını tehdit eden bu konu ile ilgilensinler” diye konuştular.

 

Öte yandan her fırsatta hayvan savunuculuğu yapan ve hayvan haklarını koruyan Haytap üyelerine de seslenen site sakinleri, “Haytap bu konuyla ilgili bilgisi var neden her konuda kendilerini ortaya atıp hayvan savunuculuğu yaparken burada bir hayvan katlediliyor. Neden şimdi ortaya çıkmıyorlar. Buradan onlara da sesleniyoruz” diye konuştular.

 

 

 

 





 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36