MÜSİAD’ DA TEK KATIN YÖNETİCİ KÜÇÜKÇELEBİ

MÜSİAD’ DA TEK KATIN YÖNETİCİ KÜÇÜKÇELEBİ

MÜSİAD’ DA TEK KATIN YÖNETİCİ KÜÇÜKÇELEBİ

Silifke’nin sevilen girişimci genç iş kadını H. Gökçen Küçükçelebi, uluslar arası bir dernek olan MÜSİAD’ de tek kadın yönetim kurulu üyesi olarak Silifkeli kadınların gururu oldu.

 MÜSİAD ve Genç MÜSİAD ile birlikte 170 üyesi bulunan MÜSİAD yeni yönetim kurulunu seçti. Yapılan seçimde asilde ve yedekte tek kadın yönetim kurulu üyesi Silifkeli iş kadını H. Gökçen Küçükçelebi oldu.

Aynı zamanda AK Parti Silifke ilçe Yönetim Kurulu Üyesi  olan MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Hatice Gökçen Küçükçelebi, Mersin MÜSİAD’de iki dönem yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

MÜSİAD ailesi içerisinde olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Küçükçelebi, “MÜSİAD, ülkemiz ve Mersin için bir değerdir. MÜSİAD, ülkemizin her zaman hassas dönemlerinde yanındadır. Bu ülkemiz için bir kazançtır. Kadınların, derneğimizde daha fazla olması adına bir çalışma planlıyoruz. MÜSİAD’ın ekonomiye, eğitime katkısı sonsuz. Bu katkılar devam edecek. Suriye’ye yardım amacıyla yardım çalışmalarımız artarak sürecek” diye konuştu.

Gazetemiz Sahibi Atike Ceylan Kaçar’a konuşan İş Kadını Küçükçelebi sorulan soruları samimiyetle yanıtladı.

Gökçen Küçükçelebi kimdir ?

-1978 yılı doğumlu, evli , 3 çocuk annesi,  Selçuk Üniversitesi Mahalli İdareler mezunu ,aynı zamanda lisans tamamlamak için Kamu Yönetimi okuyan, ticaretle, siyasetle ve topluma katkıda bulunmak adına STK7 larda görev almış, toplumun hassas noktalarında yanında olmaya çalışmış, duyarlı bir kadın ve çocukların toplumdaki yerini güçlendirmeye çalışan bir kişidir.      

MÜSİAD gibi büyük bir oluşumun içinde olmak nasıl bir duygu ?

-Benim için çok gurur verici bir duygu. MÜSİAD, işinde başarılı, toplumda yer edinmiş, hepsi kendi içinde istihdama ve ekonomiye katkıda bulunmuş iş adamlarının bulunduğu bir dernektir. Bu derneğin Mersin genelindeki tek kadın yönetim kurulu üyesi olmam bir yandan gurur verirken diğer yandan sorumluluklarım ve omuzlarımdaki yükü bir kat daha artırıyor.

İş alanınız hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz ?

İnşaat sektöründe SE YAPI olarak hizmet veriyoruz. Daha önce yazlık olarak yaptığımız binalarımıza şu anda şehir merkezinde apartman ve site şeklinde devam ediyoruz.

Sizi siyasi  yönünüzle dea tanıyoruz,  birazda siyasi hayatınızdan bahsedebilir misiniz?     

-Aktif siyasi hayatım 2007 yılında Ak Parti Silifke ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ile başladı. Çeşitli ilçe başkanlarıyla Başkan vekilliği ve SKM başkanlığı görevlerini yürüttüm. Şuan da  Silifke ‘de İlçe başkanımız Mustafa Çetin başkanımıza başkan vekilliği görevimi yürütüyorum.                                                               

Siyasi gelecek düşünüyor musunuz?        

-Memleketime faydalı olacak her türlü göreve her zaman hazırım. Şuanda  da olduğu gibi. 

  Aynı zamanda annesiniz. Bu yoğunlukta çocuklarınıza nasıl zaman ayırıyor sunuz?                                                                         -Eğer bir şeyi istiyorsanız yaparsınız. Düzen ve planlı bir yaşantı ile her şeye vakit ayrılabilir. Tabi ki zor ve yorucu olduğu durumlarda oluyor. Zor durumdaki bir vatandaşın yükünü alıp yüzünü güldürdüğümde bütün yorgunluğumun bittiğini hissediyorum. Çocuklarımda bu konuda oldukça anlayışlılar.    

İleriye yönelik ticari hedefleriniz nelerdir?             

-Ülkemizdeki ekonomik istikrara güveniyoruz. Döviz artışlarının geçici bir durum olduğunu ,istikrarımızın engellenmesine yönelik planlar olduğunu bildiğimizden biz geleceğe ümitle ve güvenle bakıyoruz. Bu anlamda da yatırımlarımız örnek projelerle artarak devam edecek.                                                           

Sizi örnek almak isteyen kadınlara ne söylemek istersiniz?      

-Kadınlar cesur olmalılar. Cesaret ve özgüven ile her şey başarılabilir. Kadının dokunduğu her alanda sevginin, saygının ve hoşgörünün çoğalacağına inandığımdan dolayı, kadınların daha çok söz sahibi olacağı  mevkilere gelmesini isterdim.                                                                                  

  Kadın olarak çıktığınız bu yoldaki zorlukları bize anlatır mısınız?    

-Türkiye’ de uzun yıllar önce başladığım ticaret hayatımda belki ilk işyeri olan kadınlardan biriydim.z Kadınların ekonomik hayatta olmasının zorunlu olduğu inancım beni çalışmaktan asla yıldırmadı. Bugün geçmişe oranla bakıyorum ki kadınlar daha fazla söz sahibi ve işin başındalar. Bu çok gurur verici bir durum. Artık yalnız olmadığımı hissediyorum en azından. Kadın hassastır. Zaman zaman duygusaldır. Hassasiyeti,  kırılganlığı duygusallığı bir kenara bırakmak gerekiyor. Kararlılığın, mantığın ve özgüvenin her zaman sağlam olması gerekiyor.                              
    En çok desteği kimlerden gördünüz?     

   
-En çok desteği eşim Şeref Küçükçelebi ve çocuklarım Abdullah, Efe ve Zeynep Küçükçelebi 'den gördüm.








 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36