MUT’TA KAYISILI CEZERYE BEĞENİLDİ

Narlı, çilekli derken son olarak yaptığı kayısılı cezerye beğenildi

MUT’TA KAYISILI CEZERYE BEĞENİLDİ

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Narlı, çilekli derken son olarak yaptığı kayısılı cezerye beğenildi

Mersin’in Mut ilçesinde 27 yıldır lokumculuk yapan Lokumcu Baba, bu kez de kayısılı cezerye yaparak Mut’un tanıtımı için katkı sağladı. Deneme amaçlı önce narlı cezerye yaptıklarını belirten Lokumcu Baba Süleyman Uysal’ın oğlu Mustafa Uysal, “denedik oldu, çokta güzel beğenildi. Belediyemizde kentimizin tanıtımı için bizlere destek verdi. Mutumuzun son yıllarda adından söz ettirdiği kayısıdan birde cezeryemiz oldu. Şükürler olsun halkımızda destekledi” dedi.

 

BABA MESLEĞİNİ EVLATLAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Üretim ve toptan satısının yanı sıra bu yıl perakende satışa da yöneldiklerini belirten Mustafa Uysal, “Mesleği babamızdan aldığımız şekilde özünü kaybetmeden, tamamen doğal olorak üretiydoruz. Daha önce sadece toptan satış yaptığımız lokumcu baba ürünlerini artık açtığımız perakende dükkanında bulabilirsiniz. Cezeryelerin özeliği tamamen doğal olarak yapılmasıdır. Mesela kayısılı cezeryemiz kurutulan kayısıları ıslarak yapılıyor. Yaş kayısıdan olmuyor ne yazık ki kurutmak gerekiyor.  Gün kurusu kurutulmuş kayısılar  cezeryeye ayrı lezzet verirken yöremizin tanıtımına da katkı sunmuş olduk.  Bunun yanı sıra çilekli yaptık,  fakat talep görmedi.  Kayısılı cezeryemiz talep gördü ve sağolsun belediyemizde destek verdiği için pazarı konusunda sorun yaşamıyoruz.  Ayrıca nar cezeryesi de var oda ayrı bir talep gördü. Biz baba mesleğini yenilikler katarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36