PKK'nın iki tepe ismi yakalandı

HDP'nin 1 Kasım eylem çağrısı nedeniyle Diyarbakır'da eylem hazırlığı içinde oldukları ileri sürülen 2 PKK'lı yakalandı

PKK'nın iki tepe ismi yakalandı
 HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı öncesi, Diyarbakır'a gelen PKK'nın 2 üst düzey ismi olarak yakalandı. Örgüt mensupları çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre; Kobani'ye destek eylemleri öncesi sokakları karıştırmak, hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast tarzı eylem yapmak amacıyla 2 üst düzey terör örgütü mensubunun Diyarbakır'a geldiği istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonla, "Serhabun" kod isimli Abdullah Kaplan ve "Mervan" kod isimli Cüneyt Yeni'i sağ olarak yakaladı.

Sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Abdullah Kaplan'ın, Kobani'de IŞİD'le girdiği çatışmada yaralandığı, sahte kimlikte Türkiye'ye geldiği ve kırsalda yapılan tedavisinin ardından eylem yapmak için Diyarbakır'a gönderildiği, Cüneyt Yeni'nin ise Kuzey Irak'taki kamplardan geldiği tespit edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79