Restorasyon 600 günde bitecek

Restorasyon 600 günde bitecek

Restorasyon 600 günde bitecek

 

Uzun zamandır beklenen Camide restorasyon çalışması başladı.

Çalışmaların toplamda 600 gün süreceği öğrenilirken, cemaat namazlarını belediye altında oluşturulan mescitte kılabilecekler.

Roma köprüsünün karşısında bulunan cami, Selçuklu sultanlarından Alaaddin Keykubat döneminde yapılmış ve şehrin tam merkezinde olduğu için Merkez Camisi olarak da bilinir.

500 kişilik  ibadet alanı olan Caminin artık eskiyen duvarı ve parçalanmaya yüz tutmuş tavanı ile tadilata gerek duyulduğu belirtilmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıldır yapılması beklenen Caminin restorasyonu son hız başladı. Cami içinde bulunan tamirat ve tadilat gerektiren alanlar yıkılıyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Silifke Müftüsü Emin Yüksek, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünce yapılan ihale sonucunda Merkez Alaaddin Caminin restorasyon ve genişletme çalışması başlamıştır. Proje 600 günlük iş bitirme projesidir. Yapılan çalışma esnasında eski müftülük binamızda bu çalışmanın içine alınacak. Caminin şuan ki alanı 500 kişilik. Amacımız genişletilmesiyle birlikte 1000 kişiye hizmet verebilmesidir. Tarihi dokusuna sahip, adına yakılan bir camii Silifke halkının hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

BELEDİYE BODRUMUNDA MESCİD OLUŞTURULDU

Tadilata giren caminin ardından vatandaş Cuma namazını caddeye taşırmıştı. Bu durama gözüm getirildiğini belirten Müftü Yüksel;  Silifke Belediye binası altında bulunan bodrumda yaklaşık 500 kişinin ibadet edebileceği bir alan oluşturuldu. Vatandaş gerek Cuma namazlarını, gerekse vakit namazlarını burada kılabilecek. Bu alanın ise on güne kadar açılacağını umuyoruz. Belediyemiz yoğun bir çalışma içinde” dedi.

 TARİHİ ÇARŞI OLUŞTURULDU

Silifke’nin tarihi bir çarşısının olması gerektiğini belirten vatandaşlar ise: Taş köprü tadilata girip aslına uygun şekilde restore edilirse, camide aynı şekilde yapılırsa, burası çok güzel bir meydan olabilir. Camii etrafındaki dükkanlar da aslına uygun bir şekilde restore edilip, turistlerin gelişte görebileceği, Silifke’nin tarihini, dokusunu, el emeklerinin anlatıldığı ve satıldığı bir çarşı yapılmalıdır. Nasıl ki bir Maraş’a gidince gümüşçüler ve bakırcılar çarsısı varsa bizde burada bunları oluşturmalıyız” diye konuştular.

 

Bazı vatandaşlar konu hakkında; Silifke’nin tarihi kültürünün turizme açılması konusunda büyük bir etkisi olacağı belirtilen, bu çalışma için, seçilmiş ve atanmış olan herkesin elini taşın altına koyması beklediklerini, Silifke halkının da konu hakkında duyarlı olması gerektiğini savundular.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36