SİLİFKE'DE İNCİR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Silifke'de İncir Hasadı Başladı

SİLİFKE'DE İNCİR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

   İncirin kilosu 5 TL olunca üreticisinin yüzü güldü

 
 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke ilçesinde özellikle Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen incirin hasadına başlandı.

Keben, Sabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak köylerinde üretimi sıklıkla yapılan incir, üreticilerden kilosu 5 TL’den alıcı buluyor.

Ankara ve Kayseri İllerine gönderilen incirin fiyatı üreticisini sevindiriyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun yaptığı açıklamada, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi.

İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü ifade eden Doygun, hasadı edilen incirin şuan için Kayseri ve Ankara illerine gönderdiklerini fakat hasat arttıkça talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini belirtti.

Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, "Burada yetişen incirler Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de yöremizde çıktığı ve organik olarak üretildiği için rağbet görüyor. Böylelikle erken hasat yaparak ürününü iyi bir fiyata satan üreticinin de yüzü gülüyor" dedi.

 Üretici Mustafa Göktaş ise ürünün fiyatından ve rekoltesinden memnun olduklarını, havaların sıcak olmasıyla birlikte iki güne bir hasat etme imkanı bulduklarını ve fiyatın düşmemesi halinde incir üreticisinin yüzünün güleceğini söyledi.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36