SİLİFKE'DE NERGİSLER ÇİÇEK AÇTI

SİLİFKE'DE NERGİSLER ÇİÇEK AÇTI

SİLİFKE'DE NERGİSLER ÇİÇEK AÇTI

Geç gelen kış nergislerin yüzünü güldürdü. Nergis üreticisi Muhammet Çalışkan, boğumunu 25 liraya verdiği nergislerin fiyatından oldukça memnun olduğunu söyledi.

 

  ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 

NERGİS GELİR KAPISI OLDU

Silifke'nin Atayurt Beldesi'nde 30 dönümlük alanda nergis yetiştiren Muhammet Çalışkan, nergislerin boğumunu 20-25 TL'den satışa sunuyor.

 

Çalışkan, 25-30 yıl önce hobi olarak başladığı işinin 10 yıldır ticaretini yaptığını kaydetti.

 Genelde kış mevsiminin ortasında güneşi gördüğü andan itibaren açmaya başlayan nergisler, bu yıl geç gelen kışın da etkisiyle erken açmaya başladığının altını çizen üretici Çalışkan, “Nergislerimden yıllardır ekmek yiyorum. Evimi geçindiriyorum. Tamamen hobi olarak başladım, baktım gelir elde edebiliyorum, sonrasında daha çok dikimini yaptım ve şuanda 30 dönüm nergis bahçem var. Şuan için az miktarda çiçek açtı ve bu nedenle 50 adet nergis giren boğumunu 25 liradan satıyorum. İlerleyen günlerde verimi çoğalacaktır. O zaman inşallah fiyatının düşmemesini bekliyoruz. İstanbul. Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerimize de nergis gönderiyoruz alıcılarımız var” dedi.

 

 4 baş soğanla başladığı işini büyüterek 30 dönüme yaydığını aktaran Çalışkan, önceleri pazar konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, artık böyle bir problemlerinin bulunmadığını ifade etti.

 Nergiz toplayan kadınlar ise tarlanın çamur oluşuna aldırmadan soğukta çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiriyor.

 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36