SİLİFKE’DE ERİK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

SİLİFKE’DE ERİK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

SİLİFKE’DE ERİK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

 

BU MEVSİMDE ERİK

Can eriği diyarı Silifke’de açıkta erik meyve verdi.

 

 Haber: Atike Ceylan

Mersin’in Silifke İlçesinde eriklerin bu mevsimde meyve vermesi üreticisini şaşırttı.

 

Silifke’nin Bolacalı Koyuncu mahalleli Ali Koçak isimli üretici kendi bahçesindeki eriklerin meyve verdiğini görünce şaşkına döndüğünü söyledi.

 

Henüz ağaçları yeni budamaya başladıklarını belirten üretici Koçak, “Bu mevsimde şaşkınlık verici bir çiçek gördük. Yaklaşık 20 gün önce erikler çiçek açtı. Önce şaşırdık sonra dökülür meyve tutmaz sanmıştık ama sonra gördük ki gerçekten de meyveler Olgunlaştı.  Şuana kadar yaklaşık 10 gündür erik hasat ediyorum. Her iki günde bir iki kilo erik toplama şansım oluyor” dedi.

  Eriklerin satışını yapmadığının altını çizen üretici Koçak, “Satacak kadar erik yok. Erik olduğunu duyan ve görenlere ikram ediyoruz. Bunun haricinde hamile kadınlara veriyoruz.  5 dönümlük erik bahçemde  bir çok ağaçta çiçek ve erik meyvesi bulmak mümkün.  Eriklerin bu mevsimde meyve vermesi bizleri şaşırttığı gibi endişelendiriyor da. Umarız mevsimi gelince ağaçlar yine çiçek açar ve erik verir” dedi.

 Silifke Erik Üreticileri Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş Silifke ilçemizde hava şartlarından dolayı erik ve kayısı ağaçlarının çiçek açtığını ve özellikle erik ağacının meyve verdiğini görüyoruz.  Budama için gelinen erik bahçesinde ağaçlarda meyve olduğunu görülüyor. Bu geçen yıllarda da başımıza geldi.

Mevsim normallerinin dışında olması dolayı şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Buna sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz. Çünkü normalinde bu ürünün verdiği dallarda Mart veya Nisan ayında meyve almamız gerekiyor. O dönemde meyve alıp almayacağımız belli değil. Mart ve Nisan ayındaki kalitede olmasa da yine de eriğin yenebilecek durumda olduğunu söyleyebilirim” dedi.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36