SİLİFKE’DE FINDIK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİ

SİLİFKE’DE FINDIK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİ

SİLİFKE’DE FINDIK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİ

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 

 

Kan damlasa can biter Toroslar’da fındık üretildi.

 
 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Fındığı Toroslar yaylasında yetiştiren Silifkeli çiftçiler hasadını yaptılar.

 

Anavatanı Karadeniz bölgesi olan fındık Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kocaoluk Yaylasında da yetiştirmeyi başaran çalışkan ve yenilikçi Silifkeli çiftçiler hasadından da oldukça memnun.

Henüz pazarı bulunmayan fakat lezzeti ve aramasıyla dikkat çeken fındık, ağaçta meyve tutumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Karadeniz fındığı ile karşılaştırdığını Silifke’de yetiştirdiklerini belirten Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, “ Bizim topraklarımıza kan damlasa can biter” dedi.

 

 Kocaoluk mahallesindeki bahçede yetişen fındık kalitesi ve lezzeti ile görenleri şaşırtırken iklimi Karadeniz bölgesinden tamamen farklı olan bir bölgede yetişmesi ayrıca dikkat çekiyor.

Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaret ettiği fındık bahçesinde bir açıklama yaptı.

Başkan Doyğun, “Silifke’nin Kocaoluk mahallesinde fındık bahçesindeyiz. Burası Akdeniz, Toroslar. Karadeniz değil. Her çeşit ürünün meyvenin sebzenin olduğu yerde fındık bahçesi. Bizim topraklarımıza kan damlasa can biter. O kadar verimli topraklarımız var bunun yanında çiftçilerimiz çok fedakarca çalışan insanlarımız olduğundan fındık üretmiş, bahçe burada ürün burada. Kalitesi çok güzel.” Dedi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36