Silifke’ye bin kişilik Cem Evi

Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şubesi Başkanı Celal Necati Üçyıldız ve yönetim kurulu üyeleri, gazetemiz genel yayın yönetmeni Atike Ceylan’ı ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Silifke’ye bin kişilik Cem Evi

Derneğin olağan genel kurulu yaptıklarını  ve yeniden başkanlık görevine getirilen Üçyıldız, Silifke’ye  bin kişilik Cem Evi yapılması için Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Mut’ta 3 tane Silifke’de hiç yok

Yönetim Kurulu üyeleri:  Fehime Sun , Mehmet Arslan,  Aysun Mucuk ve İbrahim Karaca’nın eşlik ettiği ziyarette Başkan Üçyıldız şunları kaydetti: Silifke Belediye Başkanı ile sık sık görüşmelerimiz oluyor. Kendisinden Silifke’de  binlerce Alevi vatandaşımız var.  Onların ibadet yapabilmeleri, zaman zaman yaptıkları toplantılarını, aşure günü gibi özel faaliyetlerini gerçekleştirecekleri çok amaçlı bir bina istedik. İçerisinde konaklama için odaların bulunduğu, büyük bir salonunu yer aldığı ve en az bin kişinini ibadet edebileceği bir Cem Evi istiyoruz. Belediye bakanımız Sayın Mustafa  Turgut konuya oldukça duyarlı yaklaştı ve istenilen projeyi gerekleştirmek için büyük bir arazinin bulunması gerektiğini, Taşucu tarafında böyle bir arazi üzerinde yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi. İnanıyoruz ki yakın zamanda geçmişte bir çok inanca ev sahipliği yapmış Silifke’nin de bir Cem Evi olur” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ceylan ise, ziyaretten oldukça memnun olduğunu ve kendilerinin üzerine düşen görevi yapacaklarını, toplumun her kesiminin düşüncelerine saygı duyulması gerektiğini ve Silifke’nin bir Cem Evine ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36