Soğukta kalan baykuşa vatandaş sahip çıktı

Aç ve Üşümüş baykuş emin ellerde

Soğukta kalan baykuşa vatandaş sahip çıktı

Mersin’in Silifke İlçesinde fotoğrafçılık yapan Hüseyin Zayim isimli vatandaş,  doğa çekimi yaptığı tarihi Uzuncaburç surları arasında buldukları aç ve üşümüş baykuşa sahip çıktılar.

 Çetin geçen kış şartlarına hayvanlarında ayak uydurmakta zorlandığı görünüyor.

Uzuncaburç’un surları arasında yerde üşümüş ve hareketsiz halde buldukları başkuşu alıp evlerine getirdiklerini belirten Zayim, “Bulduğumuzda ne olduğunu anlayamadık. Önce yaralı zannettik ama daha sonra hayvanın açlıktan bitkin düştüğünü anladık. Silifke yöresi çok fazla kar görmeyen bir yöre. Bu nedenle bu baykuşta karla kaplanan doğada demek ki yiyecek bulamamış ve bitkin düşmüş. Orada bir şeyler yedirmeye çalış sakta kendine getiremedik. Yapacak bir şey kalmayınca da eve getirdim.  İki gündür biz bu baykuşu karaciğer ile besliyoruz. Gündüzleri göremediğinden dolayı sakin bir hal alıyor, ama geceleri hırçınlaşıyor. 5 gündür bakımını yaptığımız bu baykuşu yine aynı yere götürüp doğal hayatına bırakacağız” diye konuştular.

Bunu gören vatandaşlar ise: insanların doğaya karşı olan sorumluluklarını getirmesi gerektiğine güzel bir örnek sergileyen Sayın Hüseyin Zayim’e teşekkür ediyoruz” diye konuştular. Baykuşun yaklaşık 1 yaşında olduğu belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36