STSİDER, öğrencilere sahip çıkıyor

STSİDER, öğrencilere sahip çıkıyor

STSİDER, öğrencilere sahip çıkıyor

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER) İstanbul’da Üniversite  kazanan ve öğrenimine devam eden öğrenciler  ile  Silifke Beledyesi iş birliği ile Göksu Otel’de tanışma kahvaltısı  düzenledi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Kahvaltıya  İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER) Başkanı  Sadık Avcı, Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Sevgi Nur Değirmenci, Dernek 2. Başkanı Aydın Dölek, Gençlik Kolu Yönetiminden Betül Yazar, Uğur Erdem Bodur, Hasibe Deveci,  dernek üyelerinden Şadan Dalyanoğlu, Meltem Usça, Nurten Serin Bütün ve 70 öğrenci ve bazı veliler katıldı.

Kahvaltı Silifke Belediyesi adına Mersin Büyükşehir Meçlis Üyesi Ali Usça ev sahipliği yaptı. 

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER) Başkanı  A. Sadık Avcı kahvaltının başında dernek hakkında kısaca bilgi verdi.

İSTSİDER Başkanı  A. Sadık Avcı “İstanbul’da yaşayan Silifkelileri  ve Silifke dostlarını bir araya getirmek, Silifkeliler arasında sosyal yardımlaşmayı geliştirmek, Silifke Kültürünün yaşanmasını ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak,  hemşerilerimiz arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek amacı ile 4 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği  (İSTSİDER) kurduk. Derneği kurarken iki amacımız vardı. Birincisi İstanbul’da yaşayan Silifkelileri bir çatı altında toplamak birbirlerine destek olmalarına yardımcı olmak, ikincisi ise  İstanbul’da Üniversite kazanmış öğrencilerimizin iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında  olmak.Başlangıçta çok zorlandık ama birbirlerimize destek olarak bu günlere geldik.  Geçen yıl düzenlediğimiz bir kahvaltı etkinliğimizde gençlik kollarının  örgütlenmesi gerektiğini ve İstanbul’daki bütün okullarda ilişkilendirilmesi gerektiğine  karar verdik. Geçen yıldan bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz, İstanbul Silifke Kültür Ve Dayanışma Derneği hiçbir maddi destek beklemeden Silifkeli Öğrencilerimizin öğrenim ve meslek hayatlarında yardımcı olmayı ve Silifke’mizin daha ileride olmasında katkı sağlamalarını istiyoruz.” dedi Eski öğrenci üyelerinden Meltem Usça ve Nurten Serin Bütün , dernek ile  tanışma hikayelerini , aldıkları yardımları ve Üniversite hakkında öğrencilere önerilerde bulundular.

Kahvaltının sonunda öğrenciler sıra ile kendilerini tanıtırken hangi üniversiteyi kazandıklarını söylediler.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79