Turizmciler Çifte bayram yaşadı

Turizmciler Çifte bayram yaşadı

Turizmciler Çifte bayram yaşadı

Sahiller Bayram Yoğunluğu Yaşıyor. Bayram Geldi Turizmcilerin yüzü yaşanan yoğunluk nedeniyle güldü.

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Ramazan Bayramı tatilinde çok sayıda yerli turistin Doğu Akdeniz'i tercih etmesiyle Mersin sahilleri doldu. Bayram tatilinin 9 gün olması üzerine Silifke ilçesindeki Atakent, Arkum, Atayurt, Taşucu, Yeşilovacık ve Tisan sahillerine gelen yerli turistler, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, “Bayram tatili nedeniyle büyük bir turizm patlaması yaşandı. Bölgedeki bütün otel, motel,pansiyon ve ikinci konutlar  ve tüm konaklama tesisleri yüzde yüz doluluk yaşanıyor. Ayrıca fırınlar ekmek yetiştiremeyecek hale geldi. Bunların yanı sıra restraurant ve cafelerde büyük bir yoğunluk yaşanmakta” dedi.

Başkan Küçük, “Sahilleri dolduranlardan bir çok tatilci, denize girip serinledi,  kumda kule ve kale  yapıp çocuklar gibi çeşitli oyunlar oynadılar. Bazı vatandaşlar ise kumlara uzanıp güneşlenmeyi tercih etti. Tatilin keyfini en çok, saatlerce sahilde ve denizde oynayan çocuklar çıkardılar” dedi.

Günü birlik yatlar tıklım tıklım

Günü birlik yat turları düzenleyen firmaların ise yatlarında doluluk yaşandığını belirten Başkan Küçük, “Yat Turumuz ile Silifke’nin Taşucu, Boğsak Köyü, Dana Adası, Tisan adası gibi maviyle yeşilin birleştiği muhteşem bir doğayı keşfetmenin Tek yolunu tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra akşamları da mehtap turları ile yine tatilcilerin gönüllerine göre bir tatil geçirmesini sağlıyoruz. Bu anlamda yatlarımızın tur günleri de bayram sürecince doluluk yaşanıyor” dedi.

Bayram tatilinde beklenen üstünde bir turizm patlaması yaşadıklarını belirten Başkan Kücük; “Ramazan ayı boyunca turizmden beklentisi azalan yerli işletmecilerin yüzü bayramla birlikte güldü. Bayramın ardından turizmin mevsim normallerinde seyredeceği ve her zaman ki gibi özellikle yerli turistin tercih ettiği Silifke- Taşucu bölgesinde gelen misafirlerimizi ağırlamaktan memnun olacağız “ diye konuştu.

Öte yandan trafik felç oldu

Özelliklede Mersin -Antalya yolu güzergahında trafik hayatı felç etti. 1,5-2 saatte Silifke’ye ulaşılırken, yolda aşarı trafik nedeniyle yol 4-5 saatte ancak ulaşabildiler. Hal böyle olunca da trafik çekilmez bir hal aldı.

Tatil yerlerinde park sıkıntısı

Tatil koylarında ve mahallelerinde ise yine araç trafiği dikkat çekti. Ana yol kenarlarına park edilen araçlar trafiği olumsuz yönde etkilerken, vatandaş sıcağın etkisi ile biran önce park edecek yerler bulmaya çalıştı. Bu durum kimine göre tatil keyfinin trafik çilesine dönmesine,  kimine göre ise bulduğu boş park ve otel ile bayram keyfine dönüştü.

Jandarma uyardı: araç içinde değerli eşya bırakmayın

Öte yandan özellikle bayramlarda yoğun kalabalığı fırsat bilen hırsızlara göz açtırmayan jandarma ve polis vatandaşı uyardı.

Araçların pencerelerini patlatarak içerisindeki değerli eşyaları çalmaya yeltenen hırsızlarla mücadele kapsamında vatandaşın daha dikkatli olması konusunda ise jandarma ve polis vatandaşın polis ve jandarma ile işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Jandarma ve polis;  “araç içerisinde özellikle görünen noktalarda çanta, cüzdan, bilgisayar ve buna benzer değerli eşyalarınızı bırakmayınız. Hırsız ve hırsızlar bu eşyaları görüp el çabukçuğu ile kısa zamanda aracın camını patlatıp içerisindekini alabiliyorlar. Bu nedenle tatilcilerin değerli eşyalarını araç içerisinde bırakmamaları rica olunur. Böylelikle gönüllerince bir tali geçirebilirler” diye uyardılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79