Yapmak Değil, Bakmak Esastır

Devletin yatırımları çürümeye mi terk edildi.

Yapmak Değil, Bakmak Esastır

Kendi elektriğini üreterek belediye binasının elektrik tüketimini üstlenen Taşucu Belediyesinin 2012 yılında Taşucu ve kardeş şehri Bergkamen Belediyelerinin işbirliği ile yapılan Güneş Enerjisi panellerinin son durumu içler acısı.

Güneş panelleri ne hale gelmiş

Taşucu Belediyesinin zamanındaki Kardeş şehir Bergkamen Belediyesinin 5000 Euro'luk hibe desteği ile Belediye hizmet binası üstüne kurulan güneş panelleri ile günde üretilen 30 kilowatlık ürettiği enerjisi ile belediye hizmet binasında kullanılmaya başlanmıştı.

Örnek proje olarak görülmüştü

Bölgedeki resmi kurumlar içinde örnek alınan ve ilk defa böyle bir projenin yapılması ayrıca dikkat çekmiş, daha sonrasında  Kocapınar Belediyesi, Kanlıdivane Tesisleri gibi işletmelerde bu projeden örnek alarak enerji paneli taktırıp, kendi elektriğini kendileri üretmişti

Türkiye’de, her geçen gün yenilenebilir enerji konusunda seslerin yükseldiği ve bu alanda çeşitli panel, eylem, seminer ve toplantıların yapıldığı gözlenirken,  böylesine örnek yapılan bir yatırımın Taşucu’nda çürümeye terk edilmiş olması dikkatlerden kaçmıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79