Yaptığı işin sorumluluğunda olursan başarı kaçınılmazdır

Yaptığı işin sorumluluğunda olursan başarı kaçınılmazdır

Yaptığı işin sorumluluğunda olursan başarı kaçınılmazdır

 

  

Medstar Shıppıng  Genel Müdürü Ali Turur, Uluslararası deniz ticaretinde mükemmelliğin ve başarının İnsan hayatını ilgilendiren bir iş yapmanın ciddiyetinin farkında olmasıyla yakalandığını söyledi.

Cesaret, disiplin, paylaşımcı yönüyle oluşturduğu üçgende operasyon ve organizasyon becerisi, yeri geldiğinde sıcak esprili,  yeri geldiğinde kural sever,  İş bitirici,  sonuç odaklı profesyonel hayatına genç yaşta başlayan şimdilerde Medstar Shıppıng Şirketinin Genel Müdürlüğü'nü yapan Ali Turur, sektördeki deneyimiyle, dinamikliği ve başarısıyla dikkat çekiyor.

20 yıl önce sektörde işe başladığını ve her kademesinde çalıştığı mesleğinde Genel Müdürlük görevine kadar yükselen Ali Turur, “Başarı hiç kimseye altın tepside sunulmaz. Başarı için çalışmak, işi sahiplenmek ve beceri ister” diyerek işine gösterdiği saygıyı dile getirdi.

Memleketin yetiştirdiği Genel Müdür Ali Turur’e  röportaj teklifimizi kabul ettiği için ve değerli görüşlerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz.

-Sayın Turur sizi tanıyabilir miyiz?

-1980 Mersin Gülnar doğumluyum, evli 1 çocuk babasıyım,  Süleyman Demirel Üniversitesi Muhasebe bölümünden mezunum. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünden de mezun oldum.

Mesleği küçük yaşlarda başladım. Denizcilik sektörünün her kademesinde çalıştım deneyiyim vardır.  Yabancı dil olarak İngilizce ve Arapca  bilmekteyim (Bizim sektörde olmazsa olmaz) .  

Şuanda  Suriye'nin mevcut sınır güvensizliği nedeniyle deniz yolu ile Türkiye Cumhuriyeti’nden Lübnan'a ve Suriye'ye yolcu, yük taşımacılığı yapan tek gemi şirketi ve ayrıca belirli dönemlerde , Suudi Arabistan ve Ürdün'e yük taşımacılığı yapan Denizcilik firması olan Lübnan Merkezli Medstar Shıppıng Şirketinin Genel Müdürlüğü'nü yürütmekteyim.  Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis üyesiyim. 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde ise memleketimize daha çok hizmet yapma adına AK Parti’den Silifke Belediyesi meclis üyeliğine aday adayıyım. Sporu ve gençleri spora yönlendirmeyi seviyorum. Sporun bir dalınan insan hayatında mutlaka olması taraftarıyım.

Her geçen gün büyüyen gelişen ve geleceğe sağlam adımlarla İlerleyen bir şirket yapılarının olduğunun altını çizen Müdür Turur,   böyle bir sektörün içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-AK Parti’den meclis üyesiyim dediniz, niçin AK Parti’yi tercih ettiniz?

- En doğru partinin AK Parti olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben kurulduğu günden bu yana AK Partiyiyim. Ben, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi , 'Gençler şahlanışımız ve yükselişimiz sizsiniz' sözüyle bu yola çıktım.  Siyasette gençlerin, genç iş adamlarının da söz hakkı olması lazım artık. Belediyenin işi sadece yol yapmak, inşaat ruhsatı vermek olmamalı. Bu zinciri kırmalıyız. Karar verme mercilerinde bizlerinde olması gereklidir. Çünkü memleketin yol söküp yapmaktan daha önemli yatırımlara ve hizmete ihtiyacı var. Bireysel işlerimiz her zaman var olacaktır. İnsanın ihtiyacı bitmiyor maalesef ama bazen düşününce topluma faydalı işler yapmanın da kendi adıma zamanının geldiğini düşünüyorum. Memleketimize bir tuğla koymak,  küçük bir yatırıma bile vesile olmak büyük bir mutluluk olacaktır bizler için bu nedenle mecliste bulunmak ve memleket yararına projeleri sunup yapılmasını sağlamak istiyorum.

-Spor konusunda hassas olduğunuzu gördük. Siz spor yapıyor musunuz ve gençlere hangi sporu tavsiye edersiniz?

-Evet spor hayatımızın olmasa olmazı, başarı kaynağımız. Başarı sadece istemekle elde edilmiyor. Bu yolda ısrarcı, istikrarlı ve disiplinli olmak gerekiyor. Eğer “Zeki insan başarılıdır” diye düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz. Çok zeki olup hayatta başarılı olamayan çok sayıda kişi bulunuyor. Başarı bir şekilde sporla birlikte geliyor.  Bende sporla elbetteki ilgileniyorum.  Bir zeka ve hesaplama sporu olan bilardoyu oynuyoruz. Son zamanlarda ülke ve dünya genelindeki başarılar sayesinde ilgi artmaya başlayan bilardoyu insanlara sevdirmeye ve bir spor dalı olarak tanıtmaya çalışıyoruz. Eskiden kahvehanelerde eğlence amaçlı, vakit geçirilen bir oyun olarak biliyordu, son zamanlarda artık spor gözüyle bakmaya başladık, hatta federasyona bağlandık.Bu alanda bir proje hazırladık Silifke'de.

 Türkiye Bilardo Federasyonunca oynanan Silifke Star Bilardo Spor Akademisi oluşumu içerisindeyim . Geçtiğimiz yıl aramızda taksici, öğretmen, kaptan, bakkal, aşcı, müdür, bankacı, şoför gibi çeşitli meslek dallarındaki arkadaşlarımızla Türkiye Bilardo Federasyonunun Mersin turnuvasına katılarak üçüncülük derecesi ve en centilmen sporcu ödülünü alıp Türkiye turnuvasına katılma şansını da yakaladık.  Bilardo spor severliği ile genç neslimize bilardo sporunu sevdirmeye çalışıyoruz. Çünkü bilardo konsantrasyon becerisini arttırır, esneklik ve gerilmeyi artırır, denge koruma yeteneğini güçlendirir, seçim yapmak ve karar vermek becerisini oluşturur.  Bu nedenle bilardonun bireye sağlayacağı katkılar nedeniyle bu sporu icra etmek isteyenlere antrenörlük eşliğinde eğitimlerini verdirmeyi planlıyoruz.  Ayrıca bu vesileyle bilardo sporunun yöremize tanıtıp milli sporcu yetiştirilmekte hedeflerimiz arasında. Bilgisayar oyunları ve filmlerden ayrılıp bilardo gibi oyunlara meyletmeniz size hem dostlarla güzel vakit geçirmek, yeni insanlarla tanışmak fırsatı verecek hem de organizmanız için birçok faydalar sağlamış olacaksınız.

-Dergimiz içi verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Geleceğin mimarları olan genç işadamlarından birisi olarak üstlendiğiniz görevde başarılar diliyoruz.

 -Öncelikle ben sizlere teşekkür ederim. Gerek yılların eskitemediği dostluğumuzu pekiştirmek adına gerekse yayın hayatını bütün zorluklara rağmen yürüttüğün derginde olmak beni ayrıca mutlu etti. Akdeniz Güneşi Dergisi sahibi sen Atike Ceylan Kaçar ve ekibine başarı dolu yıllar diyorum.

 RÖPORTAJ: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36