DT Henna-Kına ve Organizasyon açıldı

Günden güne gelişen Silifke’de kadınlarda kendini her geçen gün yeniliyor ve yeniliklere takip edip cesaretle iş yeri açmaya devam ediyor.

DT Henna-Kına ve Organizasyon açıldı

Bu anlamda Bu haftaki ‘iki Kadın Bir röportaj’ köşemizde, genç olmasına rağmen cesareti ile dikkat çeken Aylin Deveci konuğumuz.

Açmış olduğu DT Henna-Kına ve Organizasyon isimli organizasyon firması ile kına ve çocuk organizasyonlarında adından söz ettirmeye başladı.

Arkum eski Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu’nun da kızı olan Dilek Deveci yenilikleri doğup büyüdüğüm memleketim olan Silifke’ye getirmek istedim ve esnafın zor günler geçirdiği bu zamanda cesaret gösterip işyerimi açtım’ diyerek hem yenilikte hem de cesarette örnek oluşturdu.

 

Atike Ceylan-  Öncelikle haftaki köşemize hoş geldiniz Dilek Deveci: sizi tanıyabilir miyiz?

Dilek Deveci: Ben teşekkür ederim böylesine değerli bir köşeyi bizlere ayırdığınız ve halkla buzu buluşturduğunuz için. Ben sizlerinde yakından tanıdığı Mehmet Durmuşlu’nun kızıyım. Çukurova Üniversitesi mezunuyum. Eşim Mehmet Tolga Deveci ile yaklaşık iki yıldır Silifke dışında görev yaptık. Ama memleket hasreti ağır bastı ve buraya gelmeye ve bir iş kurmaya karar verdim. O zaman da biraz araştırdım ve aklıma kendi düğünümde organizasyon firmasından istediklerim ve beklentilerim aklıma geldi. Silifke'de olmayanı ve özel bir düğün ve kına olmasını istemiştim. Sağolsunlar bulup yetiştirdiler düğünüme işte bu aklıma geldi. O zamanda el becerisi ve hayal yeteneği güçlü bir insandım ve hala bu özelliğimi koruyorum. . Eee el becerim var zaten elimde çok yatkın ve ben bu işi çok seviyorum. Evde bir şeyler yapıp insanlara hediye etmeyi çok seviyordum ve bunu meslek haline getirmek istedim. Böylelikle işe atılmaya karar verdim.

 Atike Ceylan- Bize burada neler yapıyorsunuz bahsedebilir misiniz?

Dilek Deveci- Tabiî ki memnuniyetle. Biz öncelikle sektörü çok araştırdım. Evet.. Burada bir açık vardı ve  yeniliğe ihtiyacımız vardı, bunun üzerine yoğunlaştım. Burada bir özelliğimiz var, bütün ürünlerimiz el işi yapımı yani kendimiz yapıyoruz. Çok fazla hazır bir ürün kullanmıyoruz.  Nikah şekerleri, lavanta keseleri, kukulu taş ve sabunlar, kapı süsleri, bebek odası süslemeleri, yeni dogan hastane çıkışı setleri, şeker hamuru, pasta, kurabiye, parti malzemeleri hediyelik ürünler, toptan kurdele satışı ve ürün satışı,

Yaptığımız hizmetler: Davetlilere Lokum İkramı, Taht Minderleri Şamdanları Kırmızı Halı Ve Cibinliği, Gelin Çıkışı, özel Aksesuarlar, Özel Kına Tepsisi, Hint Kınası, Anı Defteri, Kına Hediyelikleri, Dilek Ağacı, El Mumları, El Gülleri, Nedime Taçları, Gelin Yüz Örtüsü,  Halay Mendilleri, Dağıtılacak Kına, Shakira Kemerleri, Kına Sepeti, Mekan Süsleme, Bendir ve Ziller, Hatıra Perdesi, Konuşma Balonları, Organizasyon ve Yönetimi, Dilek Fenerleri gibi aklınıza gelecek her türlü organizasyon ihtiyacınızı karşılayabiliyoruz.

 Bütün bunların yanı sıra: İster eviniz, ister bahçeniz, isterseniz başka bir mekanda ekibimiz sizlere hizmet vermektedir. Sizlerin istekleri doğrultusunda bütçenize uygun paketler hazırlayabiliriz. Samimi, güler yüzlü, profesyonel ve en önemlisi güvenilir ekibimizle kına boyunca sizlerin yanında oluyoruz. Kına gecelerinizi kendi düğünümüz gibi benimseyip tüm organizasyonla ilgileniyoruz. Kaliteyi,  memnuniyeti ve güvenilirliği kendine ilke edinen firmamız, başta Silifke merkez olmak üzere bir çok mahalleleri de hatta ilçe dışında da hizmet vermeyi istiyoruz.

-Atike Ceylan- ileride daha da geliştirmek ve devlet desteği almak istiyor musunuz?

Dilek Deveci- Elbette ki işlerim iyi giderse neden olmasın. Büyütmeyi yanımda insanlara ekmek vermeyi ebetteki isterim. Ayrıca biliyoruz ki Silifke’de bir çok yetenekli kadın var. Onların becerilerini sanata dönüştürüp hep birlikte para kazanmak isterim. Bu sektör hayal gücüyle alakalı.Gelenek göreneklerle alakalı. Siz hayal edin biz yapalım. Bütün bunları yaparken emeği göz nuru olduğunu unutmayalım.

-Atike Ceylan-Bu güzel söyleşi için size çok teşekkür ederim. Hemcinsim olarak gurur duydum ve bir kardeşim olarak gösterdiğin cesarete hayran kaldım.  Açtığın iş yerinde hayırlı kazanç elde ederken memleketimiz için hayırlı işler yapmanı temenni ederim. Okurlarımıza son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

 

Dilek Deveci- Yaptığımız işlere bir ekleme yapmak istiyorum. Okulların yıl sonu gösterileri için hazırladığımız paketlerimiz bulunuyor. Bu konuda yıl sonu gösterileri için kreş, anaokulu, 1.2.3.4.5. sınıflar için kıyafet ve süslemeleri yapıyoruz.

Son olarak ise bana böyle bir şansı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Açtık bir kısmet kapısı umarız bereketli ve hayırlı olur. Bizlere ulaşmak isteyen herkesi eski Çarşı Tıp Merkezi Karsısındaki dükkanımıza bekliyoruz. 

 

  

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36