Acilde ücret uygulamasına Olbamed Hastanesi açıklık getirdi

Acilde ücret uygulamasına Olbamed Hastanesi açıklık getirdi

Acilde ücret uygulamasına Olbamed Hastanesi açıklık getirdi

  

 

Herkesin merak ettiği ve tereddütte kaldığı konulardan biride özel hastanelerin acil servislerde ücret ödenip ödenmeyeceği konusudur.

Bazı vatandaşların ‘acile gittim ama benden ücret aldılar” şeklindeki söylemlerine Mersin’in Silifke ilçesindeki Özel Silifke Olbamed Hastanesi Acil Doktoru  Umut Toksöz açıklık getirdi.

 DR. Umut Toksöz, Sağlık Bakanlığı’nın “Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeşil Alan Uygulaması” konulu genelgesine göre verdiği bilgilerde  Sarı, kırmızı ve yeşil alandan oluşan üç kategoriye ayrıldığını ve buna göre;  Her ne boyutta olursa olsun travma vakaları, Acil servis başvuruları sonrası hastaneye yatışı yapılan vakalar, Tıbbi müdahale uygulanan vakalar, Müşahede altına alınan vakalar, Başka bir sağlık hizmet sunucusuna sevk edilen ya da başka bir sağlık hizmet sunucusundan sevkli gelen vakalar, acildir, yani kırmızı alandır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın “Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeşil Alan Uygulaması” konulu genelgesine göre verdiği bilgilerde şunları kaydetti: “Genelde panik halde ve durumunun en acil olduğuna inanarak servisimize başvuran hastalarımızda öncelik sırası ve fark ücreti hakkında soru işaretleri bulunmaktadır. Hastalarımız önce hekimimiz tarafından hızlıca değerlendirilir ve Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu belirlediği çerçevede, hayati tehdit edici durumun ağırlığına göre 3 guruptan hangisine girdiğini belirlenir. Bunlar; Kırımızı, Yeşil ve Sarı alandır. Buna göre hastalarımıza muayene ve tedavide öncelik verilir. Bu işleme Triyaj denir. Triyaj belirlendikten sonra hasta kayda gönderilir, kimliği olmayan veya kimlik bilgileri daha önce kaydımızda olmayan hastaların kaydı yapılamamaktadır. El okuma işleminden sonra hastamız muayeneye alınmakta ve gerekli tedaviler yapılmaktadır.

'Kırmızı Alan' gurubu hastalardan ülkemizde ücret alınması yasaktır

Ancak bunun dışında diğer hastalardan Özel hastaneler fark ücreti alma hakkına yasal olarak sahiptir. Hastanemizde kırmızı alan dışındaki hastalardan kaliteli hizmetin devamı için fark ücreti almaktadır. Bu fark ücreti sabittir. Yani; tanı, tedavide yapılması lüzumlu tahlillerden, röntgenlerden, tomografilerden ,müdahalelerden ayrıca ücret alınmamaktadır. Alınan tek ücret baştaki fark ücretidir. Ancak bazı kişiler tanı tedavisi dışında tahliller talep edebiliyor. Mesela gebelik testi, mesela bazı hastalıkların takibi için gerekli olan pıhtılaşma testleri gibi. Bunlar ücretlidir.

Acil Servisimizde,

40 derece üstü ateşli çocuk, ağır çoklu kırık, ağır kazalar, koma, kalp solunum durması, göğüs ağrısı, zehirlenme, göze asit teması, havale, nöbet geçirme, astım atağı gibi hastalıklar  Kırmızı Alandır, Tedavide en önceliklidir ve fark ücreti alınmaz. Hafif ateş, İshal, hafif kan kaybı, hafif yaralanmalar, hipertansiyon, kusma, karın ağrısı,burkulma ve basit kırıklar ,gözde yabancı cisim gibi hastalıklar sarı alandır, tedavide ikinci önceliklidir ve fark ücreti alınmaktadır. Boğaz ağrısı,üşütme, dikişsiz sıyrık ,ağrı,hafif ateş, soğuk algınlığı, depresyon kaygı gibi hastalıklar yeşil alandır. Tedavide önceliği yoktur ve fark ücreti alınmaktadır.

Yeşil kartlı hastalarda veya yurtdışı sigortalı hastalarda ise, SGK hastanemize hiç ödeme yapmamaktadır. Bu yüzden tedavi tamamen ücretlidir. Hastane ambulansımız ekibi ile her an hazırdır ancak bu ambulans 112 Kumanda Merkezi bilgisi dışında ve hastanemizde gerçekleştirilmeyen işlemlerde sevk etmek amacı dışında yasa gereği kesinlikle kullanılamamaktadır”dedi.

Doktor  Toksöz gece gündüz 24 saat görevlerinin başında olduklarını belirtirken, “Özel Olbamed Hastanesi olarak Acil servisimizde ben ve üç doktor arkadaşım Dr. Orçun Ceyhan, Dr. İbrahim Oğuz,  Dr. Ömer Doğan, 10 hemşiremiz, 5 otomasyon görevlimiz ile 7/24 vatandaşımıza kaliteli odaklı sağlık hizmeti vermekteyiz.

8 adet gözlem yatağımız, bir adet muayene odamız, bir adet pansuman enjeksiyon dikiş odamız, bir adet RES (acil müdahele) odamızla sağlıkta kaliteli hizmeti sizlere sunmaktayız” dedi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer 8 yıl önce

Hastanenin adı Olbamet değil 2Olbamed' oalcak.

banner36