Genç kalmak, genç görünmek artık herkesin ortak isteği

Genç kalmak, genç görünmek artık herkesin ortak isteği

Genç kalmak, genç görünmek artık herkesin ortak isteği


Genç kalmak, genç görünmek artık herkesin ortak isteği! Vücudunuza ihtiyacı olan besinleri sağlamak ve yaşlanma karşıtı besinleri tüketmek hem içinizde hem de dışınızda fark yaratmanızı sağlayacaktır. Böylece çok daha genç ve canlı görüneceksiniz. Sağlık önceliğiniz olsun. Bu öncelin yolunda ilerlerken kaliteli yaşantıyı kendinize hedef alın. Hızla akıp giden zamanın içinde bedeninizi zamanın içerisinde yaşlanmaya bırakmayın.

 Size bu yolda yardımcı olacak 10 yaşlanma karşıtı besin sizlerle:

1-           Nar:

Kırışıklıkların oluşumunu engellemek için içerisinde antosiyanin olan nar tam bir yaşlanma karşıtı meyvedir. Aynı zamanda C vitamini desteği ile cildin görünümünü sağlıklı bir hale getiriyor. 

2-           Kivi:

Bol miktarda C vitamini içeren kivi ana damarlarımızı ve kalbimizi korur. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiriyor.

 3-           Domates:

Domates içinde likopen isimli antioksidan madde bulundurur. Likopen bizi birçok kanser türüne karşı koruyan bir maddedir. Aynı zamanda vücut bağışıklığını geliştirerek daha fit bir görünüm için yardımcı olmaktadır. Bu özelliklerinin yanı sıra domates kolesterolü düşürür, enfeksiyon önlemeye yardımcıdır.

 4-Brokoli:

Son yıllarda sağlığa katkıları özellikle de kansere karşı koruyucu etkileri nedeniyle beslenme araştırmalarının parlayan yıldızı haline gelmiştir. Kansere karşı koruyucudur. Çok güçlü antioksidanlar olan B karoten, C, E vitaminleri açısından zengindir.

     5-Kırmızı Kapya Biber

En iyi C vitamini kaynaklarından kırmızı kapya biber yüksek oranda beta-karoten içermektedir.  Antioksidan içeriği yüksektir böylece kahvaltılarınızda çiğ tüketmenizi öneririz.

 6- Balık

Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri vücutta birçok kronik hastalığın ortaya çıkmasına yol açan inflamasyon durumunu azaltır. Kendimizi daha mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlar.

 7-Zeytinyağı

İçerdiği tekli doymamış yağ asitlerinin ve bazı antioksidan ögeler ile kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. İçeriğindeki fenolik bileşikler ile pıhtılaşma karşıtı özellik taşır. Yaşlanmayı geciktiren besinler arasında sayılabilir.

 

8- Kakao

İçeriğindeki antioksidanlar ile zengin anti-aging etkisi vardır. Beynini genç tutar, kalbini besler.

 

9- Yaban mersini
Yüksek oranda resveratrol maddesi içerir, bu nedenle antikanserojen bir besindir. İçerdiği antosiyaninler ile de beyin merkezinde nöronal sinyalleşmeyi arttırır.

 

10-Su:

Vücudumuzun çoğunluğu sudur. Yorgunluk, hafif baş ağrısı ve kabızlık gibi şeylerden şikayet edenlerin çoğunluğu genelde az su tüketir. Genç ve sağlıklı kalmak için günde 8-10 bardak su tüketilmesi gereklidir. Unutmayalım ki genç cildin sırrı sudur. 

Antioksidan bombası yaşlanma karşıtı besinler ile basit ama etkili tarifler geliştirebilir ve bu besinleri sofralanızda sık sık bulundurabilirsiniz.

Sağlıklı günler…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79