KALP SAĞLIĞI TARAMA ARACI HİZMETE BAŞLADI

KALP SAĞLIĞI TARAMA ARACI HİZMETE BAŞLADI

KALP SAĞLIĞI TARAMA ARACI HİZMETE BAŞLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Kalp Sağlığı Tarama Aracı hizmet vermeye başladı. Özellikle kırsalda yaşayan ve sağlık hizmetlerine ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için hizmet veren tarama aracı köy köy gezerek, vatandaşlara ulaşmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen Kalp Sağlığı Tarama Aracı, Tarsus ilçesi Dörtler Mahallesi’nde tarama yapma başladı. Silifke Sarıaydın, Erdemli Sinap ve Toroslar Aladağ mahalleri ile devam eden taramalarda kısa sürede 270 vatandaş muayene edildi.

Ücretsiz olarak yapılan taramalarda vatandaşlar EKG ve EKO taramasından geçiriliyor. Tansiyon ölçümünün de yapıldığı muayenelerde Rotary Kulübü Üyesi Uzman Doktor Sabri Seyis gönüllü olarak hizmet veriyor.

57 vatandaşta çeşitli kalp hastalıkları teşhis edildi

Her pazar ücretsiz olarak vatandaşların ayağına giden Kalp Sağlığı Tarama Aracı, kısa sürede 270 vatandaşa ulaşarak hizmet verdi. Şimdiye kadar 4 mahallede hizmet veren tarama aracında 57 vatandaşa çeşitli kalp hastalılıkları (Koroner Arter Hastalığı, aort damarında kireçlenme, efor testine yönlendirme, kalp yetmezliği, aritmi) teşhisi konuldu. Silifke ilçesi Sarıaydın Mahallesi’nde sadece bir günde ikisi ölümcül düzeyde olmak üzere 11 kişide çeşitli kalp rahatsızlığı teşhis edildi ve sağlık kuruluşlarına sevki gerçekleştirildi. Yapılan taramalar ve erken teşhis sayesinde 57 vatandaşın hayatı kurtulmuş oldu.

Yeni hizmeti ile insanların yaşam kalitesini arttırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu projesi ile köy köy dolaşacak ve insanların hayatlarına dokunmaya devam edecek.

“Taramalardan çok efektif sonuçlar almaya başladık”

Projenin gelişim sürecinden bahsederek, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ortak projelere imza atmaktan ve vatandaşlara hizmet vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Mersin Rotary Kulübü Başkanı Güran Dinçer, “Her hafta sonu ulaşım imkânı zor olan köylerde Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu Gezici Sağlık Tarama Aracı ve Rotary Kulübümüzün gönüllü doktorları ile halkımıza taramalar yapıyoruz. Bu taramalardan çok efektif sonuçlar almaya başladık. Örneğin Silifke Sarıaydın Mahallesi’nde önceden hastalıkları belli olmayan 11 vatandaşta çeşitli teşhislerde bulunduk ve ikisi ölümcül düzeydeydi. Şükürler olsun ki onlar olumsuz bir şey gelişmeden hastalıklarını tespit ettik ve gerekli birimlere yönlendirdik. Sonrasında da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Rotary Kulübü olarak Büyükşehir Belediyesi ile beraber sık sık bir araya gelip faydalı projeler üretmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Dinçer, “Bizim de kulüp olarak sosyal hizmetlere ve gönül dostluğuna önem veren bir yapımız olduğu için Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir sinerji yakalama şansımız oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere bütün belediye yetkililerimiz o kadar gönül dostluğu ve güler yüzle bu işin içerisinde yer aldılar ki bu işi yapmaktan çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

“Bunlar çok kıymetli hizmetler”

Kalp Sağlığı Tarama Aracı mahallesine kadar gelen 68 yaşındaki Aladağ Mahallesi sakini Servet Kılınç, hizmet hakkındaki fikirlerini dile getirerek “Bu tarama aracının ayağımıza kadar gelmesi çok büyük bir isabet oldu. Böyle gezici sağlık hizmetlerini daha önce de almıştım. Kalpten biraz şüphe ediyordum. Doktora gidecektim. Ama köyde bahçeydi, bağdı derken oyalanıyordum, ihmal ediyordum. Ama ayağımıza gelince koşa koşa muayene olmaya geldik. Çokta memnun olduk. Allah razı olsun. Çok memnunuz ve bence bu çok güzel bir hizmet. Şu an 10 yaşındaki bir çocuk bile gelmiş, ‘Ben kalbimi kontrol ettireceğim’ diyor. Ben 25 senedir bu mahallede oturuyorum. Burhanettin Başkan’dan önce böyle hizmetler görmedik. Şimdi gerek sosyal hizmetler olsun, gerekse sağlık hizmetleri olsun her şey ayağımıza geldi. Muhtarımızla beraber Burhanettin Başkanımıza ne zaman gitsek geri çevirmiyor. Çanakkale’yi ben rüyamda bile görmezdim oraya dahi bizi gezmeye gönderdi. Bunlar çok kıymetli hizmetler. Başkanımızdan çok memnunuz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“Gerçekten mükemmel bir hizmet”

Toroslar ilçesi, Aladağ Mahalle Muhtarı Ahmet Ertunç ise, “Biz geçen yıl göz ve diş sağlığı muayene araçlarından da faydalanmıştık. Bu yüzden Burhanettin Başkanımızdan Allah razı olsun. Biz her zaman Başkanımızın yanındayız. Bu hizmetler vatandaşlarımız için çok güzel. Daha önce böyle hizmetleri görmedik. Şu an ayağımıza kadar geldi ve gerçekten mükemmel bir hizmet. Burhanettin Başkan’ın hakkı ödenmez. Biz sonuna kadar arkasındayız. Tüm personeline de minnettarız” ifadelerini kullandı.

“İnsana hizmet eden her zaman karşılığını alır”

Kalbi ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşünen ancak günlük telaşlardan fırsat bulup doktora gidemediğini ifade eden mahalle sakini Esma Salman, “Burhanettin Başkanımıza bu hizmeti için ayrıca teşekkür ediyorum. Benim bazı sıkıntılarım vardı ama doktora gitmeyi düşünmüyordum. Bu hizmet ayağımıza geldiği için ve böyle bir hizmete vesile olduğu için Allah ondan razı olsun. İnsana hizmet öncelikli olma zorunda. İnsana hizmet eden de her zaman karşılığını alır diye düşünüyorum” diye belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36