OKULLARDA FLORÜR UYGULAMALARI

OKULLARDA FLORÜR UYGULAMALARI

OKULLARDA FLORÜR UYGULAMALARI

 Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Biriminde görevli personeller tarafından Emin Dursun Kaya İlkokulu Anasınıfı 1,2 ve 3.sınıf öğrencilerine Ağız-Diş sağlığı ile ilgili eğitim verildi.

Öğrencilere  flor vernik uygulaması yapıldı. İlçe sağlık müdürlüğünce yapılan açıklamada:

“Çocuklarda özellikle günümüzde çok yaygın görülen diş çürükleri küçük yaşlarda alınan önlemlerle koruyucu diş hekimliği ile önlenmekte. Bu nedenle ilçemizdeki tüm okullarda florür uygulaması yapılmaktadır.  Florürlü vernik, etkin miktarda florür içermesi ve yutma riskinin az olması gibi nedenlerden dolayı, günümüzde çocuklarda en çok kullanılan güvenilir olan topikal florür materyalidir.

2014 yılında, 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerinden başlamış olan Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programımız kademeli olarak her yıl bir üst sınıfın ilave olması ile artarak devam etmektedir.” Denildi.

 60 ayını doldurmuş anasınıfı ve tüm ilkokul öğrencilerine, kademe okul eğitim ve uygulamaları devam etmekte olan birim düzenli olarak yılda iki kez florürlü vernik uygulaması, ağız ve diş muayenelerini sürdürüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36