Özel Olbamed Hastanesi, doktor kadrosunu büyütüyor

Özel Olbamed Hastanesi, doktor kadrosunu büyütüyor

Özel Olbamed Hastanesi, doktor kadrosunu büyütüyor

 

Silifke ve bölge halkının güvenini kazanan Özel Olbamed Hastanesinde iki yeni doktor göreve başladı.

Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Atike Ceylan Kaçar, Özel Olbamed Hastanesi Müdürü Ozan Yılmaz’dan doktorların uzmanlık alanlarız ve sorumluluk alanları hakkında bilgi aldı.

Mersinli Uz. Dr. Fulya Gülergün ve Silifkeli Op. Dr. Mehmet Atik, göreve başladı.

Bölge halkının endişesiz gidebildiği ve güvenini kazanan Olbamed Hastanesi her geçen gün hizmet kalitesini yükseltiyor.

Hastane

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Fulya Gülergün ve Üroloji (Bevliye) Uzmanı Op. Dr. Mehmet Atik, göreve başlayıp branşlarında hizmet vermeye başladı.

Müdür Yılmaz şu bilgileri verdi:

DR. FULYA GÜLERGÜN

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2000 yılında mezun olup, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlığını tamamlayan ve meslek hayatında 15. Yılı tamamlayan Uz. Dr. Fulya Gülergün, Etlik İhtisas ve Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesinde görev yaptıktan sonra Olbamed hastanesinde Silifkelilere hizmet vermeye başladı.

DİKKAT KARŞINIZA KOAH ÇIKABİLİR!

Branşı olan KOAH konusunda bilgi veren Gülergün, “Öksürüyor, balgam çıkarıyor ve nefes darlığı çekiyor musunuz? Dikkat karşınıza Koah çıkabilir. Sigara içiyorsanız bu kötü sürprizle karşılaşma ihtimaliniz daha da yüksek. Dünyada 4. Sıradaki ölüm nedeninin KOAH olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu günde birkaç kerede fazlamı öksürüyorsunuz? Çoğu gün balgam çıkarıyor musunuz? Yaşıtlarınıza göre nefesiniz daha kolay mı daralıyor? Yanışınız 40’ın üzerinde mi? Şuan sigara kullanıyor musunuz veya daha önce kullandınız mı? Eğer bu soruların üçüne veya daha fazlasına evet dediyseniz, göğüs hastalıkları Uzmanı doktorunuza KOAH olup olmadığınızı sormalı ve nefes testi yaptırmalısınız. KOAH olup olmadığınızı ne kadar erken öğrenirseniz ileride akciğerinizde oluşabilecek daha kötü hasarlardan kendinizi o kadar erken korumuş olursunuz” dedi.

Astım konusunda da bilgi veren Gülergün, “Astımızın olup olmadığını öğrenmek için geç kalmayın. Astım akciğerdeki hava yollarını tutarak nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi, öksürük gibi yakınmalara yol açan kronik bir hastalıktır. Astım şüphesi uyandıran şu soruları kendinize sorun: göğsünüzde dönem dönem hırıtlı, hışırtı ve ıslık sesi duyuyor musunuz? Özellikle geceleri ve/veya sabah uyandığınızda inatçı öksürüğünüz varmı? Öksürük veya nefes darlığı nedeniyle uykunuz bölünüyormu? Koşarken veya hızlı hareket ederken öksürüyor yada göğsünüzde hırıtlı, hışırtı sesi duyuyor musunuz? Şikayetleriniz mevsimlere göre değişiyor mu? Sigara dumanı, boya veya ağır kokularla karşılaşınca öksürük, hırıltı, hışırtı veya nefes darlığı ortayı çıkıyor mu? Soğuk algınlığı göğsünüze iniyor mu veya iyileşmesi üç haftadan fazla zaman alıyor mu? Bu belirtiler ortaya çıktığında herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz? Zaman zaman nefes darlığınız artıyor mu?

Yukarıdaki sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiğiniz takdirde göğüs hastalıkları uzmanınıza başvurun.  Astım olup olmadığınızı ne kadar erken öğrenirseniz ileride akciğerlerinizde oluşabilecek daha kötü hasarlardan kendinizi o kadar erken korumuş olursunuz” dedi.

DR. MEHMET ATİK

Silifkeli olup Atatürk Ortaokulu ve Silifke Lisesinde eğitim gören, meslek hayatında da 22 yılı tamamlayan Op. Dr. Mehmet Atik, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Sivas, Şanlıurfa-Birecik Devlet Hastanesi, ardından da Afyon Özel Parkhayat Hastanesinde görev yaptı. Atik, memleketindeki hemşerilerine hizmet vermek amacıyla da Olbamed Hastanesinde yeni görevine başladı.

Özellikle lazerle böbrek ve idrar yolu temizliği yaptıklarına dikkat çeken Dr. Mehmet Atik, Üroloji (Bevliye) hizmetleri konusunda yaptıkları hizmetleri şöyle anlattı:  “Böbrek ve idrar yollarındaki taşların oluşumunu önleyici tedavi. Taşların endoskopik (URS, RIRS) ve açık cerrahi ile alınması, taşların lazerle kırılması, taşların kolay düşürülmesinin sağlanması. Prostat hastalıklarının tanı ve tedavisi (USG, Üroflovmetri, PSA), iyi huylu Prostat (PBH), prostat kanseri ve prostat iltihabının ilaçla tedavisi, kapalı (TUR-P) ve açık ameliyatları. Böbrek, idrar yolları ve idrar torbasının (mesane) iyi huylu ve kanser rahatsızlıklarının endoskopik (kamerayla) görüntülenmesi ve kapalı ameliyatla (TUR-TM) tedavisi. Cinsel hastalıkların (bel soğukluğu, frengi, üretit, herpes) tanı ve tedavisi. Erkek kısırlığı (infertilite) tanı ve tedavisi. Testis ve skrotun hastalıkları (inmemiş testis, varikosel, hidrosel, testis tümörü) idrar kaçırma (inkantinans) tanı ve tedavisi. Penis hastalıkları, penis eğriliği, peyronie hastalığı, penil protes (mutluluk çubuğu) takılması. Empotons (iktidarsızlık, sertleşme bozukluğu) tedavisi ve penis damarlarının renkli dopler USG ile değerlendirilmesi. Erken ve geç boşalma (ejekülasyon) bozuklukları tedavisi. Gece gündüz idrar kaçırma (enünezis) tanı ve tedavisi. Sünnet ve sünnet derisi hastalıkları, Hipospadias (peygamber sünneti) ameliyatları.”

AMACIMIZ HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Hastane Müdürü Ozan Yılmaz, her geçen gün hizmet kalitesini artırmak için yapılan çalışmalarla yöre halkına sağlıkta kaliteli hizmet vermek istediklerini ve kaliteli hizmet verme anlayışına yönelik çalışmaların hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydetti.

Kurum Müdürü Ozan Yılmaz, “Olbamed Hastanesi olarak, hastaların her türlü sağlık sorununda çözüm ortağı olabilmek için, mesleki eğitimi almış, ekip çalışmasının sinerjisine inanmış, kurumumuzun varoluş amacı ve gelecek hedeflerini benimsemiş, hastalara ve hasta haklarına saygılı, iletişimi yüksek ekibimizle, tedavi hizmetlerinde olduğu gibi, koruyucu sağlık hizmetlerine ve sağlığın korunmasına da önem veren ve fark yaratma anlayışında hizmet sunma gayretindeyiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79