Prof. Dr. Canan Karatay Mersin’de

Sağlıklı beslenme üzerine yazdığı kitapları ve çalışmaları ile tanınan ünlü kalp ve iç hastalıkları profesörü Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri’ ile Mersinlilere sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Canan Karatay Mersin’de
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Celal Taş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şekerin ve mısır şurubunun neden olduğu hastalıklar, şeker hastalığı ve obezite ile ilgili bir sunum yapan ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, “En tatlı zehir dediğimiz şeker ve şeker yüksekliği kalp krizi, felç, şeker hastalığı ve kansere neden olmakla birlikte tansiyon yüksekliği, alzheimer, unutkanlık, depresyon gibi birçok rahatsızlığa yol açan en önemli etkendir” şeklinde konuştu.

Özellikle çocukların beslenmesinde sağlıklı ve doğal gıdaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, çocukların paketlenmiş suni gıdalardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

Çocuklara bolca fındık ve fıstık yemelerini tavsiye eden ve bu yiyeceklerin kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunduğuna da değinen Karatay, “Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve  vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır” ifadesini kullandı.

Seminer sonunda Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına plaket sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, sağlıklı beslenme konusunda oldukça önemli bir isim olan Prof. Dr. Canan Karatay’ı Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve seminere olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79