Silifke'de "Gebe Eğitim Okulu" Açıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "Gebe Eğitim Okulu" açıldı.

Silifke'de "Gebe Eğitim Okulu" Açıldı

İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, okulun açılışındaki konuşmasında, anne adayları için gebelik sürecinin iyi yürütülebilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, okulda verilecek eğitimlerle bunun sağlanacağını söyledi.

Babalara da doğum sürecinde önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Cinbir, "Anne olabilmeyi, anne olduktan sonra da analığı hakkıyla yaşayabilmeyi ve o sorumluluğu yerine getirebilmeyi kadınlarımız başarıyor. Hayat tecrübesinden hareketle söylemem gerekirse sınıfta kalanlar genelde babalar oluyor. Onun için babaların eşlerine daha çok yardımcı olmaları gerekir." dedi.

Ana Çocuk Sağlığı Birimi Sorumlusu Ersin Aşkın Kılıç da gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli parametrelerden birisinin bebek ve anne gurupları olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36