Silifke’de “Misafir anne Oteli” uygulaması

Silifke’de “Misafir anne Oteli” uygulaması

Silifke’de “Misafir anne Oteli” uygulaması

  

 

ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN 

Sağlık bakanlığının uygulamakta olduğu “Misafir Anne Oteli’ projesi Silifke’de uygulanıyor.

 

Sağlık Bakanlığının uygulamış olduğu, ulaşımı imkansız hale getiren iklim ve yol şartlarında yaşayan, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebeler ve riskli gebelerin tespit edildiği ve bu durumlarda olan gebelerin Silifke kent merkezinde hastanede misafir edildiği öğrenildi.

 

Silifke Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından takip edilen gebeler böylelikle riskli durumda kalmaktan kurtuluyor.

 

Son zamanlarda Silifke’nin yüksek kesimlerinde yağan kar sık sık yolları kapatmış, yapılan çalışmalara rağmen üzerine yağan karla mücadelenin zorlandığı gözlenmiştir.

Bu durum sonrasında sağlık bakanlığının yıllardır uyguladığı fakat Silifke’de böyle bir ihtiyaç duyulmadığı için ilk kez uygulanan proje beğeni topladı.

Bu yıl ilk kez misafir anne projesinin uygulandığı ve birkaç anne adayının hastanede misafir edildiği öğrenildi.

 Bu  kapsamda misafir edilen gebeler hastane, yakınının evi, kamu misafirhanesi, otel, motel, pansiyon vb. yerlerde misafir edilmekte. İsteğe göre devlet hastanesinde doğum yapmak istemeyenler ise özel hastanelere giderek doğumlarını gerçekleştirebilecekleri öğrenildi.

 


  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36