Silifke’de Narko-Rehber eğitimleri devam ediyor

Silifke’de Narko-Rehber eğitimleri devam ediyor

Silifke’de Narko-Rehber eğitimleri devam ediyor

 

 Silifke’de  ebeveynlere ‘Narko Rehber’ eğitimi verildi.

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde öğrenci velilerine ‘Narko Rehber’ eğitimİ verildi. 

Silifke Kaymakamlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele eğitimi özellikle velilerin yoğun katımlıyla gerçekleşti.Eğitime ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin, Silifke Sosyal Hizmetler Müdürü  Ahmet Yıldırım da katıldı. Eğitimde madde bağımlılığından bağımlı olan kişinin özelliklerine, bağımlılık yapan maddelerden şüpheli yerlere, maddelerin sokak adlarından o piyasada kullanılan dile kadar birçok konuda bilgi verildi.

 

‘’Bir Kere Bir Çok Kerenin Başlangıcıdır’’

 

Konferansta madde bağımlılığına her şeyin bir kereyle başladığını ve ansızın yoksunluk krizi noktasına gelinebileceği vurgulayan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Komiseri Fikret Özlü, “Beyni olan her canlının bağımlılık potansiyeli vardır. Bağımlılık ömür boyu tedavi gerektiren bir hastalıktır. Bağımlılık döngüsü öyle bir şey ki, kişi ya maddeyi kullanacaktır ya da tedavi amaçlı ilaç kullanacaktır. Bağımlılık ömür boyu tedavi gerektiren bir hastalıktır. Bu kısır döngüde her defasında kullanılan madde miktarı artmıştır ve kullanılan zaman arası kısalmıştır. Bu durumda bağımlı, madde parasını bulabilmek için her şeyi göze alır.” diyerek bir kere kullanmanın nerelere gidebileceğini anlattı. Çok masum bir bitkinin bir zehre nasıl dönüştüğünü, madde bağımlılarının hangi mekânlarda ve ortamlarda arkalarında ne gibi kanıtlar ve eşyalar bıraktıklarını, bu düzeneklerin ne anlama gediğini anlatan Özlü, katılımcıları uyararak dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özlü, eğitim sırasında “Her bağımlı, adli makamlarca soruşturmaya başlamadan önce, polise, jandarmaya, sağlık kuruluşuna müracaat ettiği takdirde bağımlı kişilere herhangi bir işlem yapamaz” dedi. “Yapılan ihbarlarda kesinlikle isim, telefon numarası gibi kişisel her hangi bir bilgi açıklanmaz. Kesinlikle isminiz geçmez. Eğer şahıs 18 yaşından küçükse, veya 18 yaşından büyük ama akli dengesi yerinde değil ya da kendi kararlarını alamıyorsa ailesi tarafından tedavi merkezine götürülür. Şayet şahıs 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerindeyse tedavi merkezine gidip, tedavi olmak istemediğini söylerse kesinlikle tedavi sürecine girilmez. Ayrıca 18 yaşından büyük, akli dengesi yerinde fakat kullandığı veya kullanmadığı zaman, kendisine veya çevresindekilere zarar veriyorsa, mahkeme kararıyla tedavi merkezine gönderilir” ifadelerini kullanarak hep katılımcıları bilinçlendirdi hem de bu konuda herkesi hassasiyete davet etti.

Son olarak, “Terör örgütlerinin en büyük nemalanmalarının en başında uyuşturucu maddeler gelmektedir.” diyen Özlü, uyuşturucu maddelere  verilen her kuruşun  ülkeye zarar verici eylemlerde kullanıldığını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36