Suriyelilere sağlık hizmeti

Silifke Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Taşucu’nda bulunan yaklaşık 100 kişiyi bulan Suriyeli vatandaşlara sağlık taraması yapıldı.

Suriyelilere sağlık hizmeti

Silifke' ye yerleşen ve çadırlarda yaşayan Suriyeli vatandaşlara Toplum Sağlığı Merkezine bağlı sağlık ekibi tarafından genel sağlık taraması yapıldı.

Çevre Sağlığı, ÇEKÜSH, Toplum Sağlığı Hizmetleri, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol programları birimleri ile kurum görev yapan Diş Hekimi ve doktorlardan oluşan ekiple yapılan taramada gebe ve bebek takibi ile demir d vit dağıtımı yapıldı. Bunun yanı sıra içme suyu ve genel hijyen kuralları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bunların yanı sıra Diş hekimi  tarafından ağız diş sağlığı konularında eğitim verildi. Yapılan sağlık taramasının sonunda  aşı çalışması için alt yapı hazırlığı da yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36