Üreticiye Alternatif ürün ‘Şeker otu’

Şeker otu, Silifkeli üreticilerin yeni umudu oldu

Üreticiye Alternatif ürün ‘Şeker otu’


Diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla kullanabileceği "Şeker otu" Silifke’de ilk kez üretici Resul Saygılı tarafından yetiştirildi. 1 dönüm serada deneme amaçlı dikimini yaptığı ürünün hasadına başladığını belirten Saygılı, 1000 kök fide yetiştirerek hasat yapmaya başladığını söyledi.

 HABER: ATİKE CEYLAN

 Daha önce Altın Çilek üreterek adını duyuran Üretici Saygılı, “bu ürün çiftçinin yeni umudu olmaya aday. Ben çiftçilerimize bu ürünü rahatlıkla üretmelerini tavsiye ediyorum. Hem bölgeye uyumluluğu açısından hem de işçilik açısından olumlu bir bitki. Ayrıca ürün yaş ve kuru olarak da tüketildiği için üreticiye avantaj sağlıyor. Talepler çoğalırsa önümüzdeki yıl seramı genişletmeyi düşünüyorum” dedi.

 KİLOSU 200 LİRA

Ürettiği ürünü iç piyasada sattığını dile getiren Saygılı, “şuan ürünü 100 gram ve 200 gram paketlenmiş halde yaş olarak 20-30 liradan satıyorum. Yurdun çeşitli bölgelerinden bana talepler geliyor. İstenilen miktara göre kargo edip gönderiyorum. Ortalama olarak kilosunu 200 liradan satıyorum”dedi.

 

Ürünün iklim olarak Silifke bölgesine uyum sağladığını ve yakın zamanda üretimde yaygınlaşma olacağını söyleyen Silifke Ziraat Odası Tarım Danışmanı Hüseyin Şibdar ise; Çeşitli araştırmalardan sonrasında bu bitkinin tohumlarını getirerek, deneme üretimi için çiftçilerimize sunduk. Bu üretici açısından alternatif bir ürün olmasını hedefliyoruz. Üründen yılda 3.-4 defa hasat yapılabiliyor olması ve 4-5 yıl boyunca verim alınabiliyor olması da ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca ürünün dünya ve Avrupa ülkelerinde tüketiliyor ve tanınıyor olması, ülkemizde de ürünü tanıma ve piyasa bulma açısından zorluk yaratmıyor. Bizler de Ziraat Odası olarak üreticilerimize her türlü desteği sunuyoruz” diye konuştu. yetiştiriyorum" şeklinde konuştu. Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar ise Atın Çilek'ten sonra Şeker Otu'nun da Bayındırlı üretici açısından yeni bir alternatif ürün olabileceğini söyledi. Oda olarak, Bayındırlı çiftçiyi Ahmet Seyit Aslan kanalıyla bilgilendireceklerini belirten Başkan Almışlar, "Bu konuda her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız" dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79