Vatandaşlara sahte ilaç uyarısı!

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, eczaneler haricinde satılan tüm ilaçların sahte olduğunu ileri sürdü.

Vatandaşlara sahte ilaç uyarısı!
 Vatandaşların eczaneler dışında hiçbir yerden ilaç almaması gerektiğini belirten Koray Karamanlı, eczanede satılan ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından denetlendiğini ve her ürünün barkodu olduğunu ifade etti.

Karamanlı, "Eczane de satılan ilaçlar barkotludur. Buna bağlı olarak eczaneler sahte ilaç satamaz. Bazı hastalar pahalı olan ilaçları alamayınca çözüm bulmak istiyor, bunun üzerine piyasada çantacı denen kişilerden ve internet üzerinden ilaç satın alıyor. Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir araştırmaya göre bu şekilde satılan ilaçların yüzde 80'i sahte, bu ürünler ya zamanı geçmiş, ya piyasadan toplanan ya da kendilerinin ürettikleri ilaçlar. Bu bakımdan bu tip yollarla ilaç alınması kesinlikle ve kesinlikle yanlıştır" dedi.

Market ve bakkallarda satılan basit ağrı kesici aspirin gibi ilaçların kesinlikle sahte olduğunu iddia eden Karamanlı, "Market ve bakkallarda satılan basit ağrı kesiciler kesinlikle sahtedir. Çünkü bu ilaçların eczane dışında satışı yasak ve barkotları olmadan denetimsiz bir şekilde satılmaktadır. Satılan ürünlere baktığımızda ilaçların sahte olduğunu görüyoruz, ilaç kutularını benzetmeye çalışmışlar ama o ilaçlar sahtedir.

Ayrıca bu tip ilaçları toptancılar çarşısında satıyorlar, bir ilacın toptancılar çarşısında satılması doğru değildir. Eczaneleri denetleyen devletin eczane dışında denetlemesi gerekmektedir. Eczanelerin reçetesiz satmadığı ilaçlar bakkallarda para ile satılıyor. Devletin bu konuda denetimlerini arttırarak ilaçların sadece eczanelerde satılmasını sağlamalıdır. Vatandaşlarımız da ilaç alırken mutlaka eczanelerden danışmanlık alsınlar ve eczane dışına çıkmasınlar" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79